На Великдень 90% господарок варять та фарбують по кілька десятків яєць. А потім уся родина їх їсть два тижні. Ну не викидати ж, зрештою.
При цьому мало хто знає, що термін зберігання цього продукту у вареному вигляді в рази коротший, ніж у сирому. Порушіте його, і вся родина може опинитися у лікарні. Скільки можна зберігати варені яйця, розповість «Дніпро Регіон».
Насправді це дуже небезпечно для нашого організму. Терміни зберігання варених яєць — від 6 до 72 год при температурі не вище від 6°С. А при порушенні термінів чи умов зберігання у них можуть розвиватися різні види мікроорганізмів, які можуть викликати гострі кишкові захворювання та харчові отруєння.
Якщо ви наварили занадто багато і не встигаєте з’їсти – випікайте пиріг з яєчною начинкою або ж приготуйте смачний салат “Коханий чоловік”.