Якщо ви наварили до Великодня занадто багато яєць і не встигаєте з’їсти –випікайте пиріг з яєчною начинкою за рецептом відомого шеф-кухаря Євгена Клопотенка, радить «Дніпро Регіон».
Як приготувати заливний пиріг з цибулею і яйцем
Інгрідієнти для тіста:
- 400 мл кефіру 2,5%;
- 150 г вершкового масла (+ 20 г для обсмажування цибулі та для змащування форми);
- 2 ст. л. цукру;
- 2 яйця;
- 280 г борошна;
- 1 ч. л. розпушувача;
- 1 дрібка солі.
Інгрідієнти для начинки:
- 3 яйця;
- 100 г зеленої цибулі.
Заливний пиріг з цибулею і яйцем: покроковий рецепт
- Розігрійте духовку до температури 200 градусів. Викладіть у каструлю 150 г вершкового масла та розтопіть на невеликому вогні. Додайте 2 ст. л. цукру і дрібку солі, перемішайте віничком до їх розчинення. Зніміть каструлю з вогню.
- Збийте у мисці 2 яйця і додайте їх в каструлю з маслом і цукром. Влийте 400 мл кефіру жирністю 2,5%, додайте 1 ч. л. розпушувача і 280 г борошна. Перемішайте віничком до однорідної консистенції.
- Для начинки пиріжків зваріть 3 яйця на круто. Очистьте і наріжте невеликими кубиками. Помийте 100г зеленої цибулі й дрібно наріжте. Розтопіть на пательні 20 г вершкового масла і викладіть зелену цибулю. Підсмажте на середньому вогні потягом 3-4 хвилин, так смак і аромат цибулі більше розкриється.
- Змастіть форму для запікання вершковим маслом та вилийте половину тіста. Зверху викладіть начинку з яєць і цибулі та обережно розподіліть всією поверхнею. Зверху вилийте другу половину тіста.
- Поставте форму у розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 30-35 хвилин. Перевіряйте готовність пирога дерев’яною зубочисткою чи шпажкою.