Субота, 21 Грудня

Природа кожного року випробовує людство то плюсовою температурою в січні, то сухими вітрами восени і, як годиться, не дає розслабитися весною, приморожуючи в самий розпал цвітіння. Через такі примхи природи легко можна втратити майбутній врожай, повідомляє Дніпро Регіон.

Оскільки весняні приморозки — це явище не нове і синоптики в більшості випадків встигають попередити нас про них, то є час згадати способи, як мінімізувати втрати для наших садів та городів від цього природного катаклізму.

Знаючі люди рекомендують добре напоїти землю і рослини водою — замерзання є екзотермічним процесом, тобто при ньому виділяється тепло. Ця хімічна реакція не дасть рослинам замерзнути.

Другим способом є задимлення саду. Доведеться трохи потерпіти запах диму — адже це вимушена міра і, сподіваюсь, вас не оштрафують за благородне діло з порятунку врожаю.

Якщо у вас є час, то дуже цінні рослини можна закутати нетканим матеріалом. Це довше і мороки більше, але шанси на виживання значно більші.

Є ще така рекомендація, як пізня обрізка дерев та кущів. Рослина після такої процедури починає реагувати викиданням нових бруньок. При цьому затримується час цвітіння і зав’язування плодів — а це саме те, що нам треба! Нехай ви зберете черешні або абрикоси трохи пізніше, але все ж зберете їх.

Зважаючи на те, що пізні весняні заморозки стали дуже частим явищем, для великих господарств є сенс передивитися сорта, що вони вирощують і зупинити вибір на рослинах середнього і пізнього строку дозрівання. А ранні вирощувати у закритому грунті.

Нехай оминуть вас весняні заморозки і врожай буде щедрим і здоровим!

Раніше ми писали про магнітні бурі, що очікуються в квітні.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: