П’ятниця, 3 Травня

Як приготувати найсмачніші мариновані огірки – це смачна закуска в зимову пору року, яка стала неймовірно популярною та справжньою традицією. Вони будуть гарним доповненням до трапез та пишного застілля. Поділимось з вами дуже простими та перевіреними рецептами. Буде дуже смачно та корисно!!!!

Хрусткі мариновані огірочки взимку – справжнє літо в банці!

Огірки в томатній заливці

Інгредієнти на 10 банок по 650 мл

  • Огірки – 5 кг
  • Помідори – 2 кг
  • Часник – 250 г
  • Олія – 250 мл
  • Цукор – 250 г
  • Сіль – 3 ст. л.
  • Оцтова есенція 70% – 2 ст. л. (або оцет 9% – 15-18 ст. л.)

Спочатку приготувати томатну заливку для огірків. Помідори потрібно обшпарити окропом і зняти шкірку. Пропустити їх через м’ясорубку або подрібнити процесором. Додати рослинну олію, цукровий пісок, сіль. Довести до кипіння і варити 10 хвилин.

Огірки вимити й нарізати кільцями.

У томат поступово додати розрізані на кільця огірки. Після закипання варити огірки в томатній заливці 20 хвилин. Потім додати часник та оцет, усе перемішати.

Простерилізувати банки. Огірки в томаті розкласти в стерилізовані банки, закатати.

Пікантні мариновані огірки

  • Огірки – 2,5 кг
  • Сіль – 60 г
  • Перець чилі – 10 г
  • Часник – 40 г
  • Оцет – 300 мл
  • Рослинна олія – 160 мл
  • Цукор – 600 г

Огірочки невеликого розміру залити холодною водою й залишити замочуватися на 2 години. Через дві години злити воду, а огірки добре помити. Насухо протерти овочі, відрізати носики та хвостики. Нарізати огірки вздовж на 4 або 6 частин, залежно від розміру овочів.

Скласти нарізані огірки в глибоку миску, засипати їх сіллю, добре перемішати руками та залишити огірки настоюватися протягом 6 годин.

Потім злити всю воду. Почистити часник, промити його, просушити й нарізати невеликими скибочками. Додати часник до огірків.

З перцю чилі видалити насіння, промити його холодною водою і порубати на дуже дрібні шматочки. Додати його до огірків і часнику, добре перемішати овочі.

У каструлю влити оцет, рослинну олію та цукор, добре розмішати й поставити на повільний вогонь. Проварюємо доти, поки суміш не дійде до кипіння і весь цукор не розчиниться.

Залити огірки з перцем і часником отриманим розсолом, залишити на 12 годин для настоювання, прикривши кришкою й прибравши у темне місце.

Потім перекласти огірки в підготовлені простерилізовані банки. Маринад знову довести до кипіння, залити ним огірки й закрити кришками. Закручені банки перевернути на кришки й залишити до повного охолодження, після чого перенести в прохолодне місце.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: