Цього року природа порадувала нас щедрим урожаєм абрикосів. Про це навіть не сподівались навесні, коли чимало дерев пережили заморозки та скинули цвіт. Сьогодні на ринках та в супермаркетах немало цих яскравих фруктів у продажу. А для дачників, у саду яких ростуть абрикоси – справжнє щастя, такого щедрого урожаю в нашому краї не було дуже давно. Як приготувати домашнє абрикосове варення, розповість Дніпро Регіон.

Інгредієнти:

  • абрикоси – 1,5 кг;
  • цукор – 1 кг;
  • лимон – 1/2 частина.

Приготування абрикосового варення:

Очищаємо абрикоси від кісточок, у глибокій каструлі викладаємо шарами. Чергуємо кожен абрикосовий шар цукром.

Залишаємо абрикоси з цукром на 1,5 години під кришкою. Далі трохи перемішуємо абрикоси, варимо на сильному вогні до кипіння.

Постійно перемішуємо абрикоси із цукром при варінні. Поступово виливаємо сік лимона у суміш, використовуємо для проціджування сито.

Після того, як на поверхні утворилася пінка, варимо абрикоси ще 5 хвилин. Після цього залишаємо варення остигати на 8 годин.

Далі знову варимо варення на сильному вогні 5 хвилин.

Розливаємо готове варення по стерилізованих банках. Наперед знімаємо пінку з поверхні варення.

Виходить густе солодке варення з абрикосів. Після розливу по банках перевертаємо їх вгору дном і залишаємо остигати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

5 2 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: