Понеділок, 14 Липня

На центральному ринку Кривого Рогу абрикосів на прилавках не багато, та й попит на них невеликий. За словами продавців, зараз цей фрукт більше завозять з-за кордону, але купити можна і на наш херсонський. Однак, ціни на абрикоси відрізняються від 80 до 120 гривень за кілограм, повідомляє Дніпро Регіон з посиланням на 34 канал.

На прилавках зараз в основному представлений фрукт із-за кордону, і коштує він недешево. Скільки коштує абрикос і на скільки корисні ці плоди для організму?

«Абрикос в минулому році коштував від 35 грн до 70 грн за кілограм. Він був наш, український абрикос з Херсона. Цього року ціна від 80 до 120 грн через те, що в основному фрукт завозять з Узбекистану і Азейбарджану. Така ситуація через погодні умови, так як коли було цвітіння, пройшов сильний град побив фрукти на деревах», — розповіла продавщиця Оксана Войчик.

А наскільки абрикоси корисні? Як розповідають дієтологи. фрукт містить багато клітковини і корисних кислот, які покращують травлення.

«Вони містять велику кількість вітамінів, зокрема каротиноїдів – це попередники вітаміну А, який корисний для шкіри, слизової, імунітету і зору. Тому абрикоса — дуже корисний фрукт. Крім того, вони містять велику кількість клітковини і кислот, який будуть покращувати травлення», — поділилася дієтолог Яніна Дубовик.

Фрукт хоч і дорогий, але дуже корисний. За один прийом їжі дієтологи рекомендують їсти до половини кілограма абрикосів. Вживати їх можна і з основними стравами, і як десерт.

Раніше ми писали Море лілій: на Дніпропетровщині знайшли чудове місце для фотосесій (ФОТО)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голоси
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Найстаріші
Найновіше Найбільше голосів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Буду рада вашим думкам, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: