Неділя, 8 Вересня

Найсмачніша страва з картоплі нашвидкуруч – запечена молода картопля у сирно-грибному соусі! Підійде і на свято, і щодня. Частування виходить, як то кажуть “пальчики оближеш”, з скоринкою зверху і соковита всередині. рецептом страви ділиться «Дніпро Регіон».

Складові:

  • 1 кг молодої картоплі;
  • 1,5 ч. л. солі (якщо сир солоний, солі взяти трохи менше);
  • 30 мл оливкової олії;
  • 1 ст. л. вершкового масла (можна топленого);
  • 350 г молока;
  • 50 г твердого сиру;
  • 30 г копченого сиру;
  • 70 г грибів (у мене заморожені);
  • 1 ст. л. цільнозернового борошна;
  • спеції (за смаком): – чорний перець;
  • – хмелі-сунелі;
  • – асафетида за смаком;
  • – 0,5 ч. л. меленого коріандру;
  • зелень за смаком.

Рецепт молодої картоплі, запеченої в соусі в духовці

  1. Молоду картоплю добре помити і нарізати кружальцями або будь-яким іншим способом прямо в шкірці.
  2. Всипати 1 ч. л. солі, добре перемішати і згасити на плиті з невеликою кількістю води та оливковою олією до напівготовності. Додати вершкове масло, щоб розплавилося.
  3. Поки картопля тушкується, збити в блендері всі інгредієнти, що залишилися (крім зелені і борошна) до однорідної маси. В кінці додати до маси борошно і добре перемішати.
  4. Залити картоплю соусом і згасити ще 10-15 хвилин, постійно помішуючи.
  5. Коли соус загусне, ще раз ретельно перемішати і відправити картоплю запікатися в духовку при температурі 250 градусів до утворення золотистої скоринки (приблизно 10 хвилин). При цьому під скоринкою соус буде рідким та дуже апетитним.
  6. Готову запечену молоду картоплю посипати рубаною зеленню.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: