Понеділок, 23 Грудня

Яке меню на Новий рік 2025 варто приготувати. Чим здивувати рідних та друзів. Дніпро Регіон поділиться та варіантами смаколиків з посиланням на Допис.

Ми рекомендуємо, щоб на новорічному столі були закуски, які гості першими з’їдають і тим самим готуються до прийому інших наїдків. Також мають бути новорічні салати, основна страва та десерти або ж випічка. Звісно, ми радимо готувати те, що люблять всі члени родини.

Але Новий рік – це також час для експериментів. Чому б не приготувати ту страву, про яку ви давно мріяли, але ніяк руки не доходили зробити. Цим самим ви здивуєте рідних новими смаками. Головне – щоб все вдалося. Якщо такої впевненості нема, спробуйте заздалегідь потренуватися у приготуванні нової страви, щоб 31 грудня вона гарантовано вдалася.

Закуски на Новий рік

Новорічні закуски – це ніби прикраса столу. Зазвичай вони яскраві, дивують своїм виглядом. Та головний їх критерій – вони повинні бути смачними. А що можна приготувати на Новий рік всього за кілька хвилин? Правильно – це канапе.

Канапе з огірком і лососем

Канапе з огірком і лососем

Для приготування нам знадобляться такі інгредієнти:

  • житній хліб;
  • лосось;
  • огірок;
  • сир;
  • лимон.

Як приготувати канапе:

  1. Наріжте житній хліб невеличкими квадратиками або кругами (зробити це можна звичайною склянкою). У нашому випадку канапе матимуть круглу форму.
  2. Потім змастіть його розім’ятим сиром (бажано сир брати більшої жирності).
  3. На змащений хлібець покладіть шматочок огірка, а на нього – невеличкий слайс лосося.
  4. Збризніть буквально каплею лимона і якщо потрібно, то зверху додайте дрібочку меленого перцю.
  5. Прикрасьте зеленню.

Канапе з беконом та чорносливом

Закуска з бекону та чорнослива

Це ще одна проста закуска на Новий рік. Приготувати можна всього за кілька хвилин. Якщо ця страва сподобалась, тоді підготуйте такі інгредієнти:

  • бекон – 4 довгі полоски,
  • чорнослив без кісточок – 8 шт,
  • сир ДорБлю,
  • хліб.

Рецепт приготування:

  1. Для початку зверніть увагу на чорнослив. Якщо він доволі жорсткий, тоді замочіть його на кілька хвилин у гарячій воді, а потім щвидко обсушіть паперовим рушником.
  2. Обмотайте беконом чорнослив, закріпіть шпажкою та поставте на деко. Потім розігрійте духовку до 180-200 градусів та поставте орієнтовно на 15 хвилин. Бекон повинен стати золотистим.
  3. Наріжте шматочки хліба розміром орієнтовно 4 x 4 сантиметри та поставте на те саме деко, в якому запікався бекон. Там повинен був залишитись жир, ось у ньому і потрібно обсмажити скибочки хліба з обох сторін до золотистого кольору.
  4. Сир наріжте кубиками.
  5. Далі все скріпіть шпажками у такому порядку: знизу хліб, потім чернослив у беконі, зверху шматок сиру.

Новорічна закуска з лаваша “Ялинка”

Новорічна закуска з лаваша

Ця закуска готується буквально за кілька хвилин із мінімум інгредієнтів.

  1. Звичайний круглий лаваш поріжте немов піцу. У вас повинні вийти такі собі трикутники, які імітуватимуть форму ялинки.
  2. Далі візьміть м’який кисломолочний сир та перемішайте його з подрібненим шпинатом. Повинна вийти кремоподібна зеленувата маса.
  3. Змастіть цією масою лаваш, а зверху прикрасьте шматочками помідора чи болгарського перцю. Але інгредієнти можуть бути різними. Можна взяти ще ковбасу, горошок та інші продукти.
  4. Для імітації стовбура, знизу встроміть у лаваш соломку (якщо її немає, можна просто на шпажках подавати).

Картопляні кульки

Останнім часом у мережі багато рецептів сирних кульок з різними начинками. В якості страви на Новий рік 2025, можна приготувати схожі кульки, але з картоплі. Буде така собі новинка.

Рецепт закуски на Новий рік

Для приготування нам знадобиться:

  • картопля – 5-7 штук,
  • вершкове масло – 50 грам,
  • яйця – 2 штуки,
  • приблизно 1 столова ложка з гіркою муки,
  • сухарі для панірування,
  • спеції,
  • олія для смаження,
  • трішки нашаткованої зелені.

Рецепт цієї новорічної закуски дуже простий:

  1. Відваріть картоплю і розімніть її у пюре.
  2. Додайте трішки олії, 2 яйця та зелень. Перемішайте і доведіть спеціями до смаку.
  3. Далі додайте трішки борошна, щоб легше вимісити тісто.
  4. Сформуйте невеликі кульки (перед цим обваляйте долоні мукою, так легше буде їх розкачувати) та обваляйте в сухарях.
  5. Обсмажте до золотистого кольору у фритюрі або ж у каструлі.

Найшвидші бутерброди

Якщо думаєте над тим, що приготувати на Новий рік найшвидше, тоді придивіться до цих бутербродів. Їх реально зробити за 5-10 хвилин, залежно від кількості.

Такі бутерброди на Новий рік можна приготувати за кілька хвилин

Список інгредієнтів невибагливий:

  • батон – 1 шт,
  • вершкове масло – для намащування,
  • тіршки укропу,
  • ікра.

Як готувати:

  1. Ви можете просто нарізати і намастити батон, а можете зробити їх ідельно круглими. В такому разі вони будуть ефектно дивитись. Досягнути ідеального кругу можна за допомогою кулінарного кола, а можна вирізати звичайною склянкою.
  2. Намастіть злегка розтопленим маслом (на тверде з морозильника не буде так добре липнути кріп) бутерброди.
  3. Кріп дрібно нашаткуйте і обіліпіть краї.
  4. Зверху рівномірно викладіть ікру.

Салати на Новий рік 2025

Новорічні салати – це те, що господині найчастіше бажають урізноманітнити. Адже смачним салатом можна неабияк здивувати рідних і гостей. Ми не будемо подавати традиційні салати, які господині вже по пам’яті знають готувати, а спробуємо здивувати та подати нові.

Отож, наші нові салати на Новий рік 2025.

Салат з ананасом, куркою та шампіньйонами

Новорічний салат з ананасом, куркою та шампіньйонами

Інгредієнти, з яких готується салат:

  • куряче філе – 300 грамів,
  • твердий сир – 100 грамів,
  • яйця – 5 шт.,
  • печериці – 200 грамів,
  • ананас – 200 грамів,
  • огірки – 1 шт.,
  • цибуля – 1 шт.,
  • майонез – 100 грамів,
  • рослинна олія – 20 грамів,
  • сіль – за смаком.

Рецепт новорічного салату:

  1. Для приготування салату необхідно відварити яйця та куряче філе. Опісля обидвом продуктам дайте час, щоб вони остигли.
  2. Цибулю очистіть від лушпиння, промийте в холодній воді й дрібно наріжте. Печериці промийте і наріжте скибочками. На гарячу сковороду налийте трохи олії й обсмажте гриби разом із цибулею 4-5 хвилин. Не забувайте помішувати, щоби нічого не підгоріло. Гриби трохи підсоліть під час смаження. Обсмажені гриби повністю остудіть.
  3. Для складання салату використовуйте кулінарне кільце (16-20 см) або борт від роз’ємної форми. Поставте кільце на широке блюдо. Куряче філе дрібно наріжте і викладіть у кільце першим шаром салату. Трохи притисніть м’ясо, щоб воно лягло щільніше. Цей шар та всі наступні змащуйте майонезом.
  4. Наступним шаром викладіть обсмажені гриби.
  5. Огірок помийте та наріжте маленькими кубиками. Викладіть нарізані огірки у форму, трохи притискаючи їх.
  6. Яйце очистіть від шкаралупи й натріть на тертці. Рівномірним шаром розподіліть терті яйця по салату.
  7. З консервованих ананасів злийте рідину. Самі ананаси наріжте дрібними кубиками та викладіть наступним шаром.
  8. Останнім шаром викладіть сир. Натріть його на дрібній або середній тертці та рівномірно розподіліть по всій поверхні салату. Покладіть салат у холодильник на кілька годин, щоб він просочився й охолонув.
  9. Перед подачею зніміть із салату кільце.
  10. Прикрасьте салат та подавайте до столу. Для прикрашання можна використовувати свіжу зелень, ягоди або скибочки обсмажених печериць. Смачного!

Салат «Мандарини»

Ця страва насамперед приваблює своїм виглядом. Погодьтесь, не часто доводиться куштувати салат у вигляді мандаринів.

Як готується салат “Мандарини”

Для приготування нам потрібні такі інгредієнти:

  • 300 грамів курячого філе,
  • 3 яйця,
  • 2 моркви,
  • 1 зубчик часнику,
  • 2 плавлених сирки,
  • 3 столові ложки майонезу,
  • зелень.

Як його приготувати:

  1. Відваріть моркву, після остигання її почистьте та натріть на дрібній тертці.
  2. Плавлений сирок поставте на кілька хвилин у морозилку, далі його натріть на дрібній тертці.
  3. Відваріть яйця, остудіть, почистьте та натріть на крупній тертці. Змішайте їх із сирком.
  4. Відварене філе у підсоленій воді подрібніть у блендері. Висипте цей фарш у миску з натертими сирком та яйцями, додайте майонез та перемішайте.
  5. Починаємо формувати «мандаринки». На харчову плівку викладіть трохи моркви, далі зліпіть кульку з фаршу та викладіть її по центру. Заверніть плівку в кулю таким чином, щоб верхній шар був морквяним.
  6. Загалом зліпіть кульки з решти фаршу. Зверху на «мандарини» поставте зелень.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: