Понеділок, 6 Травня

У жарку пору року багато господинь не відчувають велике бажання користуватися духовою шафою, тому що на кухні і так спекотно. Але за допомогою газової плити та сковорідкі можна приготувати дачний варіант медовика.

Інгрідієнти для медовика на сковорідці:

вершкове масло – 130 г;
яйця – 2 шт.;
сіль – 1/3 ч. л.;
мед – 100 г;
сода – 1 ч. л.;
борошно – 300-350 г.

Для сметанного крему:

сметана 15-25% – 500 г;
цукрова пудра – 5-6 ст. л.;
лимонна кислота – 1/4 ч. л.

Покрокове приготування медовика на сковорідці:

1. У ємність викладають вершкове масло, виливають яйця, додають мед та солять.

2. Інгредієнти нагрівають за допомогою водяної лазні, вершкове масло повинне повністю розчинитися. Далі підсипають соду та змішують компоненти.

3. Коли маса починає пінитися, додають муку (200 г) і перемішують. Далі знімають з вогню і залишають на 5 хвилин остигати.

4. Потім додають борошно, що залишилося, і замішують тісто.

5. Тісто має вийти не надто рідким, але й переборщувати з борошном не слід. Стіл трохи припудрюють борошном, кладуть тісто і ділять на 8 частин. Кульку розкочують діаметром сковороди і смажать з двох сторін під кришкою до рум’яного кольору.

6. Приготовлений корж обрізають одразу, поки він гарячий. Зрізані шматки за допомогою блендера перетворюють на крихту і обсмажують до золотистого кольору на сковороді.

7. Готують крем: змішують сметану та цукор, інгредієнти змішують, але не збивають, бо крем буде надто рідким.

8. У фіналі збирають частування: кладуть корж, змащують його кремом і т.д.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: