Відомо, що солодке піднімає настрій, дає відчуття приливу сил та нормалізує гормональний фон у жіночок. А якщо це смачненький кусочок медовика – то це просто казка. Дніпро Регіон поділиться з читачами кулінарними секретами ідеального медовика від відомого дніпровського кондитера Таміли Уварової.
- Основний секрет – правильна випічка коржів. Мед для виробу краще брати рідкий, щоб легко замішувалося тісто.
- Сорт меду краще вибирати світлий, темний має більш виражений характерний смак, що сильно стане помітно в торті.
- Найвиграшніший крем для торта – сметанний.
- Щоб не розчаруватися результатом, краще використовувати жирну сметану, а замість цукру використовувати цукрову пудру.
- Розкачувати коржі потрібно, коли тісто ще тепле. Робити це треба швидко, щоб воно не охололо.
- Якщо замість соди застосовується розпушувач, тоді додавати його слід наприкінці замісу тіста.
- Класичне тісто для медовика готується на водяній бані, що робить торт м’яким та пухнастим.
- Збирати торт починайте не з коржею, а з крему. Тобто на блюдо налийте крем і покладіть зверху корж, тому нижній корж буде значно м’якшим.