М’ясні гнізда з грибами – це не просто смачна страва, а справжня окраса святкового столу. Соковитий фарш, ароматні гриби під сирною скоринкою – це поєднання нікого не залишить байдужим. Ця страва поєднує в собі ситність м’яса та витончений смак грибів, створюючи гармонійний та збалансований смак.
Існує безліч варіацій приготування м’ясних гнізд, але основний принцип залишається незмінним: з м’ясного фаршу формуються своєрідні “гнізда” з заглибленням посередині, яке потім наповнюється начинкою. Найчастіше для начинки використовують гриби, цибулю, сир та сметану.
Інгредієнти:
Фарш – 500 г.
Часник – 1 зубчик
яйце – 1 шт.
Сметана – 2 ст.л.
Сир твердий – 100 г.
Сіль, перець – за смаком.⠀
Приготування:
1. Гриби дрібно наріжте і обсмажте в олії до готовності. Посоліть та додайте сметани.
2. Фарш змішайте з дрібно нарізаною цибулею (або подрібненою в блендері), пропущеною через прес часником, яйцем, сіллю та перцем. Все перемішайте до однорідного стану, сформуйте плоску котлетку із заглибленням у центрі (як гніздечком).
3. У кожне гніздечко закладаємо грибну начинку, зверху кружок помідорки змащеною сметаною та тертий сир.
4. Поміщаємо гнізда у форму застелену пергаментом і запікаємо 30-40 хвилин при 180 градусах.