П’ятниця, 22 Листопада

Ліниві вареники – це справжня знахідка для тих, хто любить смачно поїсти, але не має багато часу на приготування. Ця страва поєднує в собі ніжність сиру, легкість тіста і насичений смак підливки. Сьогодні ми поділимося з вами кількома рецептами лінивих вареників, щоб ви могли вибрати той, що найбільше до вподоби. Про це повідомляє Дніпро Регіон.

Інгредієнти:

Творог
Цукор
Манка
Борошно
Яйце
Сметана

Приготування:

1. Змішати за допомогою виделки творог, цукор, манку, борошно та яйце. Залишити тісто на 10-15 хв, щоб манка набухла.
2. Сформувати кульки, присипаючи їх борошном.
3. Варити від моменту кипіння 3 хв. Присмачувати сметаною, йогуртом, джемом чи будь-чим іншим до смаку.

Класичний рецепт лінивих вареників з сиром

Інгредієнти:

  • Сир – 500 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 4-5 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Цукор за смаком (для солодких вареників)

Приготування:

  1. Сир розімніть вилкою або протріть через сито.
  2. Додайте яйця, сіль і цукор за смаком. Добре перемішайте.
  3. Поступово додавайте борошно, замішуючи тісто. Воно має бути м’яким і не липнути до рук.
  4. Зліпіть з тіста ковбаску і наріжте її на шматочки.
  5. Відваріть вареники в підсоленій воді до готовності (2-3 хвилини після того, як вони спливуть на поверхню).
  6. Подавайте зі сметаною, смаженою цибулею або фруктовим соусом.

Ліниві вареники з картоплею

Інгредієнти:

  • Картопля – 500 г
  • Сир – 200 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 3-4 ст. л.
  • Сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. Відваріть картоплю і розімніть її в пюре.
  2. Додайте сир, яйце, сіль і перець. Добре перемішайте.
  3. Додайте борошно і замісіть тісто.
  4. Далі дійте за рецептом класичних лінивих вареників.

Ліниві вареники з гарбузом

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 500 г
  • Сир – 200 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 3-4 ст. л.
  • Сіль, кориця за смаком

Приготування:

  1. Гарбуз очистіть, наріжте шматочками і запечіть у духовці до м’якості.
  2. Розімніть гарбуз у пюре.
  3. Далі дійте за рецептом класичних лінивих вареників, додавши корицю за смаком.

Поради:

  • Для солодких вареників використовуйте жирний сир і додайте більше цукру.
  • Для солоних вареників можна додати до начинки дрібно нарізану зелень, шматочки бекону або гриби.
  • Щоб вареники не злипалися під час варіння, періодично помішуйте їх.
  • Подавайте ліниві вареники зі сметаною, смаженою цибулею, шкварками, фруктовим соусом або томатним соком.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: