Ледачий штрудель з лаваша з капустою в духовці просто готується і не займає багато часу. Це гарна альтернатива пиріжкам та пирогам з капустою. Якщо у вас заздалегідь приготовлена тушкова капуста, то цей рецепт для штруделя у вас займе всього 15 хвилин. «Дніпро Регіон» ділиться рецептом як приготувати ледачий штрудель з лаваша з капустою в духовці.
Складові:
- капуста білокачанна 1 кг;
- лаваш 2 листи;
- сіль, перець за смаком;
- томатна паста 1 ст. л.;
- олія соняшникова для смаження;
- цибуля ріпчаста 1 шт.;
- морква 1 шт.;
- яєчний жовток;
- кунжут.
Як приготувати ледачий штрудель з лаваша з капустою в духовці
- Шинкуємо капусту, цибулю кубиками, нарізаємо моркву або натираємо на великій тертці і додаємо.
- На сковорідку наливаємо олію, викладаємо цибулю, обсмажуємо, помішуючи, до напівготовності.
- Додаємо моркву і хвилин п’ять обсмажуємо. Додаю капусту та обсмажую овочі хвилин 10-15 помішуючи.
- Додаємо томатну пасту, трохи води, сіль, перець за смаком та тушимо, помішую без кришки до готовності.
- Остуджуємо.
- Беремо лаваш, розрізаємо навпіл під розмір своєї форми. На цю кількість викладаємо начинку з капусти та згортаємо рулет.
- Викладаємо на деко, яке застилили пергаментом, трохи змащуємо олією, змащуємо рулети курячим жовтком і посипаємо кунжутом. Запікаємо рулети за температури 200 градусів хвилин 15 до легкого рум’яного кольору.
- Трохи остуджуємо і можна смакувати.