Рецепт помідорів на зиму без оцту з яблуками Аромат таких помідорів без оцту на зиму відмінний на смак. Для реалізації рецепта вибирайте яблука кислих сортів, ідеальний варіант — Антонівка, передає «Дніпро Регіон»
Інгредієнти: 2 яблука з розрахунку на 1 трилітрову банку; спеції: гілочки кропу, запашний перець, шматочок гіркого перцю, листя вишні; розсіл: на півтора літра води взяти по три столовіложки цукру і солі.
Спосіб приготування:
На дно ретельно підготовленої банки (як у вищеописаних рецептах) кладемо спеції. Яблука потрібно розрізати на чотири частини, вийняти серцевину і укласти в банки. Розсіл варимо з води, солі і цукру. Заливати помідори в банках потрібно киплячим розсолом, після чого закатати.
Томати з часточками яблук неймовірно смачні, та й сік з банки не шкодить здоров’ю, адже він без оцту! Помідори без оцту на зиму з аспірином Можливо, ви здивуєтеся, але аспірин допоможе не тільки збити температуру, але і заквасити помідори. Він користується популярністю ще й тому, що багато хто вважає його меншою шкодою для організму, ніж оцет.
Інгредієнти (на 5 трилітрових банок): 7 літрів не кип’яченої води.
2 ст. л. цукру і 1 ст. л. солі. 2 середні цибулини, нарізані півкільцями. 40 горошин перцю. 10 лаврових листів і стільки ж парасольок кропу. 15 зубчиків очищеного часнику 15 таблеток ацетилсаліцилової кислоти (аспірину) по 0,5 м
Спосіб приготування:
Після підготовки банок і помідорів, зваріть розсіл з перцем, сіллю, цукром, лавровим листям. Дайте йому покипіти кілька хвилин і знімайте з вогню. Головне правило — не заливати теплим маринадом, тільки повністю охолонувшим.
Тепер можна розкладати помідори по банкам, в кожну покладіть таблетки аспірину, з розрахунку одна таблетка на літр рідини.
Отже, на трилітрову банку консервації потрібно три таблетки. Не забудьте також відправити в банку цибулю, часник, залийте охолодженим розсолом. Особливість цього рецепта в тому, що томати можна закривати капроновими кришками.
Скуштувати таку консервацію можна вже через сім днів, але краще почекати два тижні, щоб вони стали ще смачнішими.