Ми звикли до того, що в будь-яку консервацію дадаємо оцет. Спробуйте смачний рецепт консервації без оцту помідори з виноградом на зиму від «Дніпро Регіон».
Складові на 3 л банку:
- перець солодкий-1-2 шт;
- цукор 2 ч. л.;
- сіль 1 ч.л.;
- спеції та трави, які ви використовуєте при звичайній засолці
Спосіб приготування:
- Укласти в банку спеції, помідори, перець та між ними виноград (краще світлий), розібравши його на маленькі пензлики по кілька ягід.
- Залити на 20 хвилин окропом.
- Злити воду з|із| банки і закип’ятити, додавши 2 ложки цукру і 1 ложку солі і залити в банку.
- Закатати та укутати.
У банку до винограду можна додавати аличу та яблука.