З давніх пір відомо, що квашена капуста багата на вітамін С та вважається дуже корисним продуктом, але не всі знають, що деякім людям, які мають захворювання на шлунково-кішечний тракт категорично заборонено вживати цей продукт, повідомляє Дніпро Регіон.
Квашена капуста є джерелом необхідних для організму речовин: вітамін С, вітаміни групи В, багата на клітковину та харчові волокна, а також калій, кальцій, цинк, селен, залізо, йод, фосфор та натрій. Цей продукт нормалізує травлення, благотворно впливає на судини, рівень цукру в крові та імунітет.
Кому не рекомендується вживати квашену капусту:
– Людям, які страждають на підвищений тиск. Вживання квашеної капусти, може привести до гіпертонічного кризу.
– Людям, які страждають на порушення сольового обміну. Сіль, яка міститься в капусті, може затримувати рідину в організмі, що може спровокувати стрибки та підвищення артеріального тиску, навіть, і набряки.
– Людям, які страждають на метеоризм та здуття живота, в деяких випадках вживання капусти призведе до загострення хвороби, із-за високого вмісту клітковини.
– Людям, у яких запалення підшлункової залози. Рекомендується вживати тільки у вареному або тушкованому вигляді при добовій нормі не більше 100 г.
Людям, яким нещодавно зробили операцію на органах шлунково-кишкового тракту, оскільки квашена капуста відноситься до категорії продуктів, які важко перетравлюються.
– Жінкам, які в годують немовлят груддю – у дитини згодом можуть початися коліки, також не можна дітям до 2-х років.
Якщо ви страждаєте одним із зазначених захворювань та не можете відмовити собі в задоволенні поласувати капустою, перед вживанням добре промийте її від розсолу. А краще — проконсультуватися з лікарем!
Раніше ми писали, що 6 листопада – Димитрівська поминальна батьківська субота. Також розповідали про те, що у Дніпрі рятують новонародженого з коронавірусом.