Сало, українська національна їжа, має цілу низку корисних властивостей, воно, як і будь-який інший продукт, має свої протипоказання. Дніпро Регіон розповість, у яких випадках сало може зашкодити стану здоров’я.
Лікарі відзначають, що сало у великій кількості може призвести до ожиріння та розвитку атеросклерозу (одного з найпоширеніших хронічних захворювань артерій), а все через високий вміст холестерину.
Людям, які мають проблеми із серцево-судинною системою, а також пацієнтам з порушеннями роботи шлунково-кишкового тракту, потрібно скоротити споживання сала до мінімуму або навіть повністю виключити його зі свого раціону.
Крім цього, сало має високу калорійність. Приймання їжі, яке складається з сала, часнику та чорного хліба буде вкрай не корисним для здоров’я, тому що часте вживання свинячого жиру призведе до зайвої ваги та спровокує інші серйозні захворювання.
Що стосується засоленого сала, то його також потрібно вживати з обережністю, оскільки сіль може стримувати воду в організмі та провокувати набряклість.
Німецькі дослідники кажуть, що у помірній кількості цей продукт є корисним для організму. На день, за їхніми словами, можна включати до 20-30 г сала.