15 листопада розпочався Різдвяний піст. Цей піст – строгий, коли не можна їсти м′ясо і м′ясні вироби, молочну продукцію та яйця. Можна вживати овочі, фрукти, горіхи, бобові та інші пісні продукти. Пропонуємо приготувати салат з креветками, які вважаються безкровними та відносяться до пісних продуктів харчування.
Для приготування смачного пісного салату знадобиться хурма, рукола, креветки та авокадо. Рецетом корисної страви ділиться «Дніпро Регіон».
Складові:
- Рукола
- Креветки
- Часник
- Мед
- Хурма (не корольок)
- Авокадо
- Оливкова олія
- Соєвий соус
- Кінза
Як приготувати салат з хурмою, руколою, креветками та авокадо
1. Креветки розморозити. (Це важливо!) Якщо в панцирі очистити. Зробити надріз гострим ножем уздовж спинки та видалити кишку. Обсмажити на оливковій олії до рожевого кольору. Кинути в сковороду нарізаний часник.
2. Обсмажувати 1 хв. Кладемо 0,5 ст л меду і наливаємо приблизно 5-7 ст л соєвого соусу. Перемішуємо і смажимо на сильному вогні. Креветки мають закарамелізуватися.
3. А далі все ще простіше. Викладаємо в тарілку руколу. Нарізану на великі шматки хурму і авокадо. Креветки разом з невеликою кількістю соусу, який залишився в сковороді. Зверху трохи кінзи і збризкати оливковою олією.