Понеділок, 20 Травня

Болгарський перець — криниця вітаміну С. Навіть цитрусові та смородина йому не конкуренти. Та й салати та інші страви він доповнює найкращим чином. Крім того, вживання солодкого перцю сприяє хорошому метаболізму та травленню. Але мало хто знає, як правильно вибирати перець залежно від мети. Як і в багатьох інших овочів, у болгарського перцю існують «хлопчики» та «дівчата». Як правильно вибирати болгарський перець, розповість «Дніпро Регіон».

Солодкий болгарський перець «дівчинка»

Щоб дізнатися, якої статі перець перед тобою, просто переверни його. Якщо у перцю 4 сектори – це жіночий тип. Якщо 3 – чоловічий. Ось і весь секрет його опуклостей. Також до інших зовнішніх відмінностей можна віднести форму: «хлопчики» витягнуті, а «дівчата» ширші і коротші. А тепер перейдемо до найцікавішого – смакові відмінності та застосування.

Смак перцю жіночої статі набагато солодший, ніж чоловічої. Крім того, «дівчата» м’якше. Їх краще вживати у свіжому вигляді. Робити різні нарізки, салати, але в рагу або до м’яса їх краще не додавати – блюдо вийде дуже рідким.

Солодкий болгарський перець «хлопчик»

Представники чоловічої статі мають діаметрально протилежні якості. Вони більш кислі та тверді. Тому вони відмінно підійдуть для консервації, рагу та інших страв, що потребують термічної обробки. Їх також можна нафарширувати. В принципі, і в сирому вигляді вони смачні, але не такі, як болгарські перці жіночого роду.

Ще цікавий той факт, що у перців-хлопчиків набагато менше насіння всередині. Якщо брати перці для посадки, краще віддати перевагу перцям-дівчинкам.

Як правильно вибирати болгарський перець

Надто мало хто знає, що найбільше корисних вітамінів і мікроелементів знаходиться в області біля ніжки болгарського перцю, яку ми часто зрізаємо і викидаємо. Ще один лайфхак: чим важчий перець, тим він соковитіший.

При покупці болгарського перцю приділить особливу увагу його хвостику. Він має бути зеленим та пружним. Вкрай не рекомендується купувати перець із сухою або чорною плодоніжкою. У ньому явно нічого корисного.

Перець із цятками теж не варто купувати. Особливо для вживання у свіжому вигляді. Потемніння, крапки та здуття на шкірці та плодоніжці говорять про те, що плід уражений грибком. А помаранчеві плями говорять про те, що плід став жертвою комах.

Свіжий перець може зберігатися у холодильнику приблизно тиждень. Але не слід класти його в поліетиленові пакети – так він швидко зіпсується і вже за 2 дні може стати непридатним для салату.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: