Субота, 27 Квітня

Пшеничне і житнє борошно все рідше використовується українськими пекарями для випічки хліба. За останній рік ціни на зернові культури, зокрема на пшеницю, виросли на 25%. У зв’язку з цим для виробництва хліба використовуються інші аналоги борошна. Незважаючи на це, хлібобулочні вироби продовжують дорожчати, повідомляє Дніпро Регіон.

За словами аналітика Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ) Світлани Литвин, в структурі собівартості хліба борошно складає близько 50%. Разом зі зростанням цін на інші складові собівартості хліба це і стало причиною подорожчання продукту.

Крім традиційного пшеничного і житнього борошна, пекарі стали все частіше використовувати гречане, кукурудзяне, спельтове, тощо. За рахунок здешевлення цього інгредієнта виробники хочуть урізноманітнити асортимент хліба і отримати додатковий дохід за рахунок великої маржинальності.

Якщо ви помітите, що хліб з магазину має інший смак, то знайте, що справа в борошні. Рецептура приготування хліба не змінилася, але одна з його складових могла стати іншою, не такою, як раніше.

Варто врахувати, що смакові якості готового хліба, булок та інших хлібобулочних виробів залежать не тільки від борошна, а й від якості дріжджів, води, олії, тощо. При виробництві хліба використовуються також яйця, молоко, сухофрукти, ванілін … І всі ці інгредієнти можуть впливати на його смак. Зміна якості одного з компонентів тягне за собою зміну смаку всього борошняного виробу.

Джерело – today.ua

Раніше ми писали На Дніпропетровщині вирішили продати цінні та особливо охоронювані природні території

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: