Четвер, 12 Червня

Полуничне тірамісу – це свіжий і легкий варіант класичного італійського десерту, який ідеально пасує до літнього сезону. Ніжній крем із маскарпоне, ароматний полуничний сироп і хрустке печиво савоярді створюють справжню симфонію смаку. Цей десерт не тільки радує смакові рецептори, але виглядає яскраво завдяки соковитим ягодам. Простий у приготуванні, він стане зіркою вашого столу на будь-якому літньому святі чи сімейному вечорі. Як приготувати полуничне тірамісу вдома, розповість Дніпро Регіон.

⠀Інгредієнти

Для полуничного сиропу:

  • 300 г полуниці
  • 35 г цукру
  • 1 ч. л. лимонного соку

Для крему:

  • 300 г вершків (33-36%)
  • 250 г сиру маскарпоне
  • 50 г цукрової пудри

Для складання:

  • 250 г печиво савоярді (можна замінити пісочним або бісквітним печивом)
  • 300 г полуниця (для верхнього шару)
  • Листочки м’яти (для прикраси)

Покроковий рецепт приготування

  1. Готуємо полуничний сироп. У чашу блендера покладіть 300 г напівфабрикату, додайте 35 г цукру та 1 ч. л. лимонного соку. Перебійте суміш до однорідної консистенції. Сироп готовий!
  2. Робимо крем. У глибоку міску влийте 300 г вершків і збивайте міксером 1-2 хвилини до м’яких піків. Додайте 50 г цукрової пудрі та 250 г маскарпоне, обережно перемішайте міксером на низьких обертах до однорідної кремової маси.
  3. Складаємо десерт. Візьміть печиво савоярді, швидко вмочіть шкірну палічку в напівничний сироп і викладіть рівним шаром на дно форми. Зверху нанесіть половину крему та розрівняйте його.
  4. Повторюємо шари. Викладіть ще один шар печева, вмоченого в сироп. Якщо сироп залишився, полийте ним печиво. Відкрийте інший шар крему, розрівняйте поверхню.
  5. Прикрашаємо. Наріжте 300 г півниці навпіл і викладіть на крем. Додайте листочки м’яти для прикраси.
  6. Охолоджуємо. Поставте тірамісу в холодильник на 2-3 години, щоб десерт вийшов.

Кількість інгредієнтів розрахована на 6-7 порцій десерту. Приблизна вага всієї порції складає 1400 г. Час приготування – 30 хв.

Якщо савоярді важко знайти, використовуйте пісочне або бісквітне печиво – смак залишитися чудовим.

Для більш насиченого смаку додайте до сиропу трохи ванільного екстракту.

Джерело

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голоси
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Найстаріші
Найновіше Найбільше голосів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Буду рада вашим думкам, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: