Полуничне тірамісу – це свіжий і легкий варіант класичного італійського десерту, який ідеально пасує до літнього сезону. Ніжній крем із маскарпоне, ароматний полуничний сироп і хрустке печиво савоярді створюють справжню симфонію смаку. Цей десерт не тільки радує смакові рецептори, але виглядає яскраво завдяки соковитим ягодам. Простий у приготуванні, він стане зіркою вашого столу на будь-якому літньому святі чи сімейному вечорі. Як приготувати полуничне тірамісу вдома, розповість Дніпро Регіон.
⠀Інгредієнти
Для полуничного сиропу:
- 300 г полуниці
- 35 г цукру
- 1 ч. л. лимонного соку
Для крему:
- 300 г вершків (33-36%)
- 250 г сиру маскарпоне
- 50 г цукрової пудри
Для складання:
- 250 г печиво савоярді (можна замінити пісочним або бісквітним печивом)
- 300 г полуниця (для верхнього шару)
- Листочки м’яти (для прикраси)
Покроковий рецепт приготування
- Готуємо полуничний сироп. У чашу блендера покладіть 300 г напівфабрикату, додайте 35 г цукру та 1 ч. л. лимонного соку. Перебійте суміш до однорідної консистенції. Сироп готовий!
- Робимо крем. У глибоку міску влийте 300 г вершків і збивайте міксером 1-2 хвилини до м’яких піків. Додайте 50 г цукрової пудрі та 250 г маскарпоне, обережно перемішайте міксером на низьких обертах до однорідної кремової маси.
- Складаємо десерт. Візьміть печиво савоярді, швидко вмочіть шкірну палічку в напівничний сироп і викладіть рівним шаром на дно форми. Зверху нанесіть половину крему та розрівняйте його.
- Повторюємо шари. Викладіть ще один шар печева, вмоченого в сироп. Якщо сироп залишився, полийте ним печиво. Відкрийте інший шар крему, розрівняйте поверхню.
- Прикрашаємо. Наріжте 300 г півниці навпіл і викладіть на крем. Додайте листочки м’яти для прикраси.
- Охолоджуємо. Поставте тірамісу в холодильник на 2-3 години, щоб десерт вийшов.
Кількість інгредієнтів розрахована на 6-7 порцій десерту. Приблизна вага всієї порції складає 1400 г. Час приготування – 30 хв.
Якщо савоярді важко знайти, використовуйте пісочне або бісквітне печиво – смак залишитися чудовим.
Для більш насиченого смаку додайте до сиропу трохи ванільного екстракту.