Понеділок, 20 Травня

Хелловін – найстрашніша ніч у році  31 жовтня  – привертає увагу і лякає в жах. В Україні свято Хелловін теж відзначають, хоча й не з таким розмахом, як за кордоном. Та й у нас є аналог Хелловіну – це напередодні Різдва, з його перевдяганнями, колядками та частуванням солодощами.

За кордоном можна побачити  яскраво оформлені будинки, кімнати, столи — все на що вистачить фантазії та сміливості, щоб відлякати привидів. Можна скрізь розважити «страшні» гірлянди, кажанів, павуків, бутафорське павутиння, розставити скелети та багато іншого, але особливу атмосферу допоможуть доповнити тематичні страви.

«Дніпро Регіон» пропонує приготувати три страви: Фаршировані яйця “Павучки”,  М’ясо з картоплею, запечене у гарбузі та печиво “Пальці відьми”. 

Фаршировані яйця “Павучки”

Погодьтеся, павуки з маслин на фаршированих яйцях виглядають страшно! Саме цього нам і потрібно було досягти для створення страви на Хелловін. До речі, закуска готується буквально за лічені хвилини!

Продукти (на 4 порції):

  • Яйця – 4-5 шт.
  • Маслини чорні без кісточки – 10-12 шт.
  • Майонез – 1,5 ч. л.
  • Кріп – 3 гілочки
  • Сіль – 2 щіпки
  1. Підготуйте потрібні інгредієнти. Курячі яйця відваріть заздалегідь протягом 12 хвилин, потім різко охолодіть у крижаній воді.
  2. Очистіть їх від шкаралупи, ще раз промийте. Розріжте по горизонталі на дві половинки.
  3. Акуратно викладіть жовтки в піалу, подрібніть промиту зелень кропу і викладіть у піалу разом із майонезом. Присолити. Пам’ятайте вилкою вміст ємності до отримання однорідної маси.
  4. Наповніть білкові половинки начинкою і обережно округліть її.
  5. Маслини розріжте горизонтально навпіл – це будуть тільця павучків. Потім відкладіть убік 6-8 половинок, а решту наріжте тонкими півкільцями – це будуть лапки павучків.
  6. Викладіть на начинку спочатку лапки – у павуків їх 8! Потім половинку маслини. Так створіть усі заготовки.
  7. Викладемо фаршировані яйця на блюдце або тарілку та прикрасимо свіжою зеленню. Подамо до вечері на Хелловін.

М’ясо з картоплею, запечене у гарбузі

М’ясо з картоплею, запечене в гарбузі, – страва, яка підкорить вас своєю оригінальністю. Інгредієнти – найзвичніші, незвичайні тільки “посуд” для запікання – це яскравий і ароматний гарбуз.

Продукти (на 3 порції):

  • Гарбуз – 1 шт. (1,5-1,7 кг)
  • Свинина – 400 г
  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Оливкова олія – 3 ст. ложки
  • Кріп свіжий – 2-3 гілочки
  • Петрушка свіжа – 2-3 гілочки
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Перець червоний мелений – за смаком
  • Олія (для змащування гарбуза) – 1 ст. ложка
  1. З гарбуза зрізаємо верхівку. Очищаємо гарбуз зсередини від волокнистої м’якоті з насінням.
  2. М’ясо нарізаємо невеликими шматочками.
  3. Картоплю очищаємо та нарізаємо кубиками.
  4. Моркву очищаємо та нарізаємо кубиками.
  5. Цибулю очищаємо і нарізаємо кубиками.
  6. З’єднуємо м’ясо з картоплею, морквою та цибулею.
  7. Вливаємо оливкову олію, солимо і перчимо до смаку. Перемішуємо.
  8. Наповнюємо гарбуз м’ясом із овочами.
  9. Вливаємо в гарбуз 100-150 мл води і укладаємо поверх овочів та м’яса зелень.
  10. Накриваємо гарбуз верхівкою. Змащуємо низ гарбуза олією. Укладаємо гарбуз з м’ясом та картоплею у глибоку форму для запікання.
  11. Вливаємо 100-150 мл води у форму. Відправляємо гарбуз, фарширований м’ясом і картоплею, в розігріту до 180 градусів духовку. Запікаємо до м’якості картоплі (приблизно 2,5 години). У процесі запікання можна прикрити гарбуз зверху фольгою.
  12. Готовий гарбуз даємо трохи охолонути, перемішуємо його вміст і подаємо до столу.

Печиво “Пальці відьми”

Тематичне печиво дуже страшного вигляду спеціально до свята Хелловін. Діти в захваті, а ось дорослі з побоюванням куштують його, хоча печиво дуже смачне.

Це печиво готується спеціально до свята Хелловін. Моторошне на вигляд, печиво не для слабонервних. Але смак у печива чудовий, повірте. Діти будуть у захваті і від виду, і від смаку. Можна залучити дітлахів до процесу виготовлення, адже рецепт приготування печива “Пальці відьми” простий, творчий та захоплюючий.

На 30 “пальчиків”:

  • Гарбузове насіння – 30 шт.
  • Борошно – 300 г
  • Олія вершкове – 110 г
  • Яйце – 1 шт.
  • Цукрова пудра – 100 г
  • Розпушувач – 1,5 ч. л.
  • Сіль морська велика – щіпка
  1. Збиваємо олію з цукром.
  2. Збиваємо в масляну масу яйце і добре перемішуємо. Додаємо борошно, сіль, ванільний цукор та розпушувач.
  3. У нас має вийде гладке та щільне тісто. Загортаємо тісто в плівку і відправляємо відпочити в холодильник на 20-30 хвилин.
  4. Тепер займемося ліпленням “пальців”. Скачуємо палички, розміром із палець. не біда, якщо вони вийдуть трохи кострубаті – пальці відьми такі і є.
  5. Вставляємо гарбузове насіння – ніготь, і робимо ножем смужки – згини пальця.
  6. Випікаємо пальці в розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин.
  7. Знімаємо з печива насіння і змащуємо місце кріплення яскравим варенням.
  8. Приклеюємо насіння назад і печиво готове.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: