Картопляна запіканка – улюблена страва, з приготуванням якої впораються навіть недосвідчені господині. «Дніпро Регіон» пропонує приготувати запіканку з фаршем та сиром, смак та аромат якої підкорить серце будь-кого.
Інгредієнти:
- Картопля – 1,3 кг;
- фарш – 600 г;
- цибуля – 250 г;
- часник – 3 зубчики;
- яйця – 1 шт.;
- сир – 150 г;
- вершкове масло – 50 г;
- сіль та спеції – за смаком;
- рослинна олія.
Спосіб приготування:
- Насамперед слід почистити і нарізати скибочками картопля, поставити варитися.
- Цибулю дрібно нашаткувати і обсмажити до золотистості. Додати фарш, половину чайної ложки солі та нарізаний часник. Обсмажити протягом 5 хвилин та зняти з вогню.
- Приготувати пюре. У пюре додати яйце.
- Викласти у форму 50% пюре, потім шар фаршу, далі знову пюре. Зверху посипати шаром сиру. Відправити до духовки на 20 хвилин. Запікати при температурі 200 градусів.