Субота, 23 Листопада
Як приготувати кабачкову запіканку. Розповімо вам ситну та ароматну страву з літнього меню. Адже кабачки – це не лише корисний овоч, багатий на вітаміни та мікроелементи, але й чудовий інгредієнт для різноманітних страв. Одна з них – кабачкова запіканка, яка стане чудовою вечерею або ситним обідом для всієї родини. Існує безліч рецептів кабачкової запіканки, але основа завжди одна: кабачки, тертий сир, яйця та спеції. Додаткові інгредієнти можуть варіюватися, роблячи страву більш ситною, ароматною та цікавою. Про це повідомляє Дніпро Регіон.
Ось один з простих та смачних рецептів:
Інгредієнти:
  • 2 кабачки
  • 2 яйця
  • 100 г тертого сиру (будь-якого твердого або напівтвердого)
  • 2 ст. л. сметани
  • 1 цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • 1 пучок зелені (петрушка, кріп)
  • Сіль, перець за смаком
  • Олія для смаження

Приготування:

  1. Кабачки помити, натерти на крупній терці та віджати зайву рідину.
  2. Цибулю дрібно нарізати, часник подрібнити.
  3. На сковороді розігріти олію, обсмажити цибулю до золотистого кольору, додати часник та обсмажити ще 1 хвилину.
  4. З’єднати терті кабачки, обсмажену цибулю з часником, яйця, сметану, тертий сир, подрібнену зелень, сіль та перець.
  5. Добре перемішати масу.
  6. Викласти масу у форму для запікання, попередньо змащену олією.
  7. Запікати в розігрітій до 180°C духовці протягом 30-40 хвилин, до золотистої скоринки.

Кабачкова запіканка. Простий рецепт

Інгредієнти:
Кабачок – 1 шт.
Куряче філе – 300 г.
Морква – 1 шт.
Яйця – 2 шт.
Часник – 2 зубчики.
Помідор – 1 шт.
Зелень – за смаком.
Моцарела – 100 г.
Сіль, перець – за смаком.

Приготування:
1. Перемелюємо філе. Додаємо натертий кабачок та моркву, яйця, зелень, часник, сіль, перець. Перемішуємо.
2. Викладаємо масу у форму, зверху кладемо нарізаний помідор. Запікаємо 45 хв при 180°C під фольгою.
3. За 10 хв до готовності знімаємо фольгу, посипаємо сиром.

Подавати запіканку можна зі сметаною, йогуртом або соусом.

Додаткові інгредієнти:

  • Для більш ситної запіканки можна додати м’ясний фарш, курку, гриби або інші овочі.
  • Для пікантного смаку можна додати тертий пармезан, мускатний горіх або орегано.
  • Для аромату можна додати свіжу зелень (петрушка, кріп, базилік).

Кабачкова запіканка – це не лише смачна, але й корисна страва,яка стане чудовим доповненням до вашого раціону. Вона багата на вітаміни, мікроелементи та клітковину, а також не містить багато калорій.

Експериментуйте з рецептами, додавайте свої улюблені інгредієнти та насолоджуйтесь смаком цієї чудової страви!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: