П’ятниця, 11 Жовтня

Приправи, які ви придбали в супермаркеті, можуть бути розбавлені сміттям. Підроблені приправи не додадуть страви очікуваного аромату та смаку, а навіть можуть завдати шкоди здоров’ю людини. Як виявити підробку розповість Дніпро Регіон з посиланням на Daily Mail.

Приправи господині використовують практично в кожній страві. На цей випадок на кухні є полиця з пакетиками й баночками. Чим їх більше, тим краще, адже різні приправи одній і ті й же страві можуть додати неповторного смаку. Але тільки у випадку, якщо це якісний продукт.

Чорний перець

Одна з найпопулярніших приправ. У мелений перець додають борошно або крохмаль. Розмішайте по пів чайної ложки перцю в 100 мл холодної води і в такій же кількості окропу. Якщо у холодної води з’явиться кислуватий присмак тіста, у приправі борошно. Якщо окріп стане густішим, у ньому крохмаль.

Перець горошком теж фальсифікують – насіння папаї. Воно схоже зовні і навіть за смаком на перець, але може викликати проблеми зі шлунком – спазми, дискомфорт і закрепи. Виявити його дуже просто. Додайте чайну ложку у склянку води. Справжній перець опустяться на дно склянки, а будь-яке інше насіння спливе.

Перець чилі

Його теж змішують із пофарбованими в червоний колір борошном чи картопляним крохмалем. Виявити домішки допоможе йод: у присутності крохмалю він змінює колір з коричневого до глибокого синьо-чорного. Додайте кілька крапель йоду до чилі, і все відразу стане зрозумілим.

Кмин

Підробляють і зернову форму, і подрібнену. Найчастіше його розбавляють гірчицею. Така приправа дає не той смак, якого очікують, а в декого вона може викликати алергію. Окрім того, в упаковках буває подрібнена шкаралупа арахісу, яка може викликати смертельні анафілактичні реакції. Замість насіння кмину може бути використане невідоме насіння, забарвлене попелом. Якщо його потерти в руках, залишиться брудний слід.

Куркума  

Останнім часом вона стала надзвичайно популярною завдяки своїм лікувальним властивостям, і шахраї з ентузіазмом взялися її підробляти. Найчастіше куркума містить домішки жовтої крейди. Візьміть ложку приправи і додайте у склянку. Туди ж додайте рівну кількість міцного білого оцту. Якщо прянощі були забруднені крейдою, почнуть утворюватися невеликі бульбашки газу. Чиста куркума на оцет ніяк не відреагує.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: