Субота, 18 Травня

Кожна господиня в арсеналі має не лише кілька перевірених роками рецептів страв, а й прості лайфхаки, за допомогою яких можна швидше впоратися з побутовими завданнями. Напередодні Великодня важливо зварити яйця так, щоб вони не лопнули, а також добре чистилися. theLime вирішив поділитися перевіреним лайфхаком. Про це повідомляє Дніпро Регіон з посиланням на УНІАН.

Причини, чому яйця погано чистяться

1. Яйця зберігаються на нижній полиці холодильника або в морозилці

Екстремально низька температура сприяє промерзанню та денатурації білка. Тоді продукт буде погано чиститись незалежно від того, як ви його варили.

2. Яйце не встигло охолонути після варіння

Обов’язково перед чищенням яйце має охолонути, інакше шкаралупа, що прилипла до білка, почне “відвалюватися” частинами, а то й зовсім закріпиться “намертво”.

3. Неправильна температура води

Якщо опустити яйця в холодну воду, білок згортається і прилипає до шкаралупи, яка виконує захисну функцію. Перед варінням бажано нагріти воду та яйця до кімнатної температури.

4. Занадто свіжі яйця

У кожного яйця під шкаралупою є повітряна камера, яка розширюється, якщо яйце пролежало 1-2 тижні. У свіжих продуктів такого не відбувається, через що шкаралупа відокремлюється важче.

Як варити яйця, щоб вони добре чистилися?

1. Заздалегідь дістаємо яйця з холодильника.

2. Нагріваємо їх та воду до кімнатної температури.

3. Додаємо у воду 0,5 ч. л. харчової соди.

4. Злегка струшуємо яйця, занурюємо у воду, варимо як завжди.

5. Потім вимикаємо вогонь, зливаємо воду, заливаємо яйця холодною водою.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: