Субота, 27 Квітня

Сезон полуниці у самому розпачі. Хоч ціна і зависока, але ж поласувати себе варениками з полуницею треба. Як правильно приготувати вареники, щоб вони не розповзлись та не розвалились, розкаже «Дніпро Регіон».

Для приготування тіста на вареники потрібно:

  • 300 г борошна;
  • ½ ч. л. солі;
  • 150 мілілітрів окропу;
  • 1,5-2 ст. л. рослинної олії.

Як готувати тісто на вареники:

Рецепт розрахований для приготування тіста на дві порції вареників.

Змішайте борошноіз сіллю в мисці і влийте окріп, після чого перемішайте і починайте замішувати тісто.
Воно має вийти еластичним. За готовністю його потрібно загорнути у плівку та прибрати в холодильник на 20-30 хвилин.

Тим часом промийте полуницю та підсушіть. Нарізати її потрібно на середні шматочки. Але найкраще це робити після того, як будуть готові заготовки із тіста для вареників.

Краще брати ягоди трохи менше від середнього розміру – їх буде достатньо розрізати на дві половини.

Секрет у тому, що свіжі ягоди не потрібно змішувати з цукром, інакше вони пустять сік і тоді виникнуть труднощі при ліпленні вареників.

Далі все знайоме. Розкачуємо тісто, склянкою робимо круглі заготовки, у центр кожного кладемо ягоди, посипаємо і загортаємо краї.

Вареники з полуницею краще варити відразу, інакше тісто через цукор і ягоди розм’якне і потече.

Варять вареники у окропі. Опускати їх у воду потрібно акуратно, шумівкою, обережно помішуючи.

Після закипання вареники варять 2-2,5 хвилини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: