Приготувати м’які та пухкі пиріжки з капустою нескладно, якщо знати кілька нюансів. Сьогодні приготуємо цю просту і традиційну українську страву. Про це повідомляє Дніпро Регіон.
Як приготувати пиріжки з капустою
Почнемо із начинки.
- Капусту тонко шаткуємо, заливаємо окропом у великій каструлі, накриваємо кришкою, залишаємо на 5-10 хвилин.
- Цибулю нарізаємо на четвертинки, обсмажуємо до прозорості.
- Перекладаємо капусту на сито, даємо трохи охолонути, добре віджимаємо, перекладаємо до цибулі.
- Додаємо сіль, чорний перець та шматочок вершкового масла. Як тільки масло розтане, вимикаємо плиту. Начинка готова, даємо їй час охолонути.
Як приготувати тісто на пиріжки з капустою
- У 500 мл теплого кефіру додаємо 3 г сухих дріжджів, перемішуємо, залишаємо на кілька хвилин.
- Розбиваємо в миску одне яйце, додаємо чайну ложку солі без гірки, столову ложку цукру, 50 мл олії (без запаху), розмішуємо до однорідності, додаємо кефір з дріжджами.
- Вводимо частинами просіяне борошно, не забуваємо додати чайну ложку соди без гірки.
- Наприкінці замішування додаємо частинами шматочок вершкового масла. Тісто має постояти у теплому місці 30-40 хвилин.
Смажити пиріжки потрібно на середньому вогні. Якщо готувати на сильному, то вони підгорять, а всередині залишаться сирими.