Рахат-лукум – це східні солодощі, які завоювали серця багатьох людей завдяки своєму неповторному смаку та текстурі. Цей десерт можна придбати в магазині, але ніщо не зрівняється з рахат-лукумом, приготованим власноруч. Рецепт від Дніпро Регіон.
Інгредієнти:
700 г цукру.
200 мл води.
Пів чайної ложки лимонної кислоти.
600 мл гранатового соку.
150 г кукурудзяного крохмалю.
Приготування:
1. У каструльку засипаємо цукор, додаємо воду та лимонну кислоту. Варимо до 130 градусів.
2. Знімаємо сироп з вогню і відставляємо в сторону.
3. В глибоку сковороду додаємо сік та крохмаль. Ставимо сковороду на маленький вогонь.
4. Помішуємо вінчиком до повного заварювання крохмалю. Додаємо сироп.
5. Уварюємо масу впродовж 30 хв загущення, обов‘язково помішуючи лопаткою.
6. Додаємо будь-які подрібнені горіхи.
7. Швидко викладаємо масу у форму.
8. Рівняємо масу зверху і відправляємо до повного застигання.
9. Викладаємо лукум на робочу поверхню притрушену сумішшю кукурудзяного крохмалю та пудри у співвідношенні 1:3. Притрушуємо боки.
10. Нарізаємо на шматочки.