Пампушки виходять м’які, ароматні, з часником і зеленню … Ідеальне доповнення до домашнього борщу. Як приготувати пишні пампушки на воді до борщу розповість «Дніпро Регіон».
Складові:
Тісто:
- Борошно – 300 г;
- Сіль – 0,5 ч.л;
- Цукор – 2 ч.л;
- Яйце – 1 шт.;
- Олія – 3 ст.л.;
- Дріжджі сухі – 2 ч.л (без гірки);
- Вода – 150 мл.
Заливка (для змащування пампушок):
- Кріп;
- Часник – 2-3 зубчики;
- Сіль – 0,5 ч.л;
- Олія – 1 ст.л;
- Вода – 1,5 – 2 ст.л
Додатково:
- Яйце для змащування пампушок.
Як приготувати пишні пампушки до борщу з часником у духовці
1. З’єднати воду, дріжджі, яйце, цукор та сіль. Перемішати до однорідності та ввести олію. Знову перемішати і частинами ввести борошно до тесту на оладки, далі вносимо ще борошно і замішуємо ложкою, далі руками на столі. Тісто буде м’яким, липким, але на руках не залишатиметься.
2. Чашу змастити олією, укласти тісто, накрити плівкою і відправити на вистоювання в тепле місце на 1 годину. Тісто сильно збільшиться. Розділити на 12 частин, кожен підкатати в кульку і викласти у форму, застелену папером або змащену олією. Накриваємо пампушки і забираємо в тепло на 20-25 хвилин.
3. У цей час робимо соус для пампушок. Дрібно нарізаємо кріп, додаємо часник, пропущений через прес, олію, сіль, воду і перемішати до об’єднання. Пампушки, що підійшли, змастити яйцем і випікати при 180С близько 25 хвилин. Готові гарячі пампушки змастити часниковим соусом. Смачного.