П’ятниця, 27 Вересня

Савоярді – це легке, повітряне печиво, яке часто використовують для приготування таких десертів, як тірамісу. Хоча його можна придбати в магазині, домашнє савоярді матиме зовсім інший смак і аромат. Давайте приготуємо його разом! Детальніше розповість Дніпро Регіон.

 Речепт печива Савоярді

Інгредієнти:

Яйця – 2 шт.
Сіль – дрібка.
Цукор – 60 г.
Борошно – 70 г.
Цукрова пудра – за смаком.

Приготування:

1. Розігріваємо духовку до 180 градусів. Відділяємо білки від жовтків. До білків додаємо дрібку солі та збиваємо до утворення “пивної” піни.
2. Додаємо цукор та збиваємо до стоячих піків. Додаємо жовтки та збиваємо ще 5-10 секунд до однорідності.
3. В декілька етапів вводимо просіяне борошно, обережно вмішуємо вінчиком або лопаткою.
4. Перекладаємо тісто в кондитерський мішок з розрізом діаметром 1 см та відсаджуємо на застелене пергаментом деко. Довжина печива 10 см.
5. Випікаємо при 180 градусах 10-12 хвилин до утворення легкої золотистої скоринки. Охолоджуємо та досушуємо при кімнатній температурі.

Простий рецепт печива Савоярді

Що нам знадобиться:

  • Яйця – 4 шт.
  • Цукор – 100 г
  • Борошно – 100 г
  • Крохмаль кукурудзяний – 25 г
  • Ванільний цукор – 1 пакетик

Як приготувати:

  1. Розділимо яйця: Білки відокремлюємо від жовтків.
  2. Збиваємо білки: Збиваємо білки міксером до стійких піків.
  3. Збиваємо жовтки: Жовтки збиваємо з цукром до білого пухнастого стану.
  4. Об’єднуємо маси: Акуратно вмішуємо збиті білки в жовткову масу.
  5. Додаємо сухі інгредієнти: Просіюємо борошно з крохмалем та ванільним цукром і поступово додаємо до яєчної маси, акуратно перемішуючи лопаткою знизу вгору.
  6. Формуємо печиво: Викладаємо тісто на деко, застелене пергаментом, за допомогою кондитерського мішка або просто ложкою, формуючи довгі палички.
  7. Випікаємо: Випікаємо в розігрітій до 180°C духовці протягом 10-12 хвилин до золотистого кольору.
  8. Охолоджуємо: Даємо печиву повністю охолонути.

Деякі поради:

  • Яйця кімнатної температури: Яйця повинні бути кімнатної температури, так вони краще збиваються.
  • Збивання білків: Дуже важливо збити білки до стійких піків, саме вони нададуть печиву повітряності.
  • Деко: Вистеліть деко пергаментом, щоб печиво не прилипло.
  • Товщина печива: Савоярді має бути тонким і довгим, тому не робіть їх занадто товстими.

Готове савоярді можна зберігати в герметичному контейнері протягом кількох днів. Смачного!

Ідеї для використання:

  • Тірамісу: Класичний італійський десерт.
  • Тримоло: Легкий десерт з вершками і фруктами.
  • Запіканки: Як основа для солодких і солоних запіканок.
  • Самостійний десерт: З фруктами, ягодами або полите шоколадом.

А ви вже пробували готувати савоярді вдома? Поділіться своїми враженнями в коментарях!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: