Відомий шеф-кухар Євген Клопотенко розповів, як за його рецептом приготувати надзвичайно смічні пампушки з часником, повідомляє Дніпро Регіон.
ІНГРЕДІЄНТИ
Для тіста:
400-450 г Борошно пшеничне
250 мл Молоко
100 г Вершкове масло (+для змащування форми)
10 г Дріжджі сухі
1 ст. л. Цукор
½ ч. л. Сіль
Для начинки:
2-3 зубчики Часник
5-6 гілочок Кріп
2 ст. л. Соняшникова олія
1 ст. л. Оцет
за смаком Сіль та перець
ПАМПУШКИ З ЧАСНИКОМ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
КРОК 1
Підготуйте інгредієнти для тіста: 400-450 г пшеничного борошна, 250 мл молока, 100 г м’якого вершкового масла, 10 г сухих дріжджів, 1 ст. л. цукру і ½ ч. л. солі.
Подготовьте ингредиенты для теста
КРОК 2
Змішайте в мисці спочатку сухі інгредієнти – борошно, дріжджі, цукор і сіль, перемішайте. Потім влийте тепле молоко і додайте вершкове масло. Масло можна замінити соняшниковою олією, тоді вийдуть пісні пампушки.
Смешайте в миске ингредиенты для теста
КРОК 3
Замісіть еластичне тісто, воно не повинно прилипати до рук. Залиште тісто в теплому місці на 40-45 хвилин, накривши рушником або плівкою. Обімніть тісто і сформуйте 12 пампушок.
Сформируйте пампушки
КРОК 4
Акуратно розкладіть пампушки у формі, попередньо змащеній олією або маслом. Залиште пампушки у формі ще на 30 хвилин.
Разложите пампушки в форме
КРОК 5
Випікайте пампушки в духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 25-30 хвилин.
Выпекайте пампушки 25-30 минут
КРОК 6
Для начинки очистіть 2-3 зубчики часнику і дуже дрібно порубайте ножем.
Порубите чеснок
КРОК 7
Помийте і обсушіть 5-6 гілочок кропу і теж дрібно посічіть. З’єднайте з часником. Додайте 2 ст. л. соняшникової олії, 1 ст. л. оцту і сіль з перцем за смаком.
Добавьте укроп
КРОК 8
Щедро полийте часниковою заправкою пампушки, поки вони ще гарячі, так вони краще наситяться ароматами.
Полейте чесночной заправкой пампушки
Готувати – це просто!