Четвер, 9 Травня

Джезер′є – приголомшлива смачна стародавня східна насолода, якою насолоджувалися самі султани. Дуже смачна, ароматна і корисна, тому що готується з моркви. Її ще називають -морковним лукумом. До того ж, таку насолоду зовсім не складно приготувати вдома. Як приготувати морковний лукум – джезар′є вдома, розповість «Дніпро Регіон».

Інгредієнти:

  • 3 склянки натертої на дрібній тертці моркви;
  • 1,5 склянки цукру;
  • 0,5 склянки кукурудзяного крохмалю;
  • Цедра одного лимона;
  • Сік 0,5 лимону;
  • 1 склянка фундука, або волоського горіха;
  • 1 склянка кокосової стружки

Приготування:

  1. Моркву натерти на дрібній тертці та перекласти в каструлю, бажано з нержавіючої сталі.
  2. Додати 1 столову ложку води, накрити кришкою, і тушкувати на повільному вогні, поки морква не розм’якне (повинно вийде майже морквяне пюре).
  3. Потім до моркви додати цукор і сік лимона. Продовжувати тушкувати, доки морква не виділить сік, і цукор повністю не розтане.
  4. Не знімаючи з вогню, до морквяної маси додати крохмаль, і готувати постійно помішуючи, поки суміш не загусне.
  5. Після чого додати лимонну цедру і рубані горіхи.
  6. Перемішати та зняти з вогню.
  7. Деко з невеликими краями злегка намочити водою. Залишки води злити. Морквяну суміш розподілити на деку завтовшки 2-3 см.
  8. Верх акуратно розгладити і поставити десерт в холодильник на ніч.
  9. Наступного дня насолоду розрізати на невеликі брусочки, які обваляти з усіх боків у кокосовій стружці.
  10. Покласти на блюдо та повернути десерт у холодильник.
  11. Зберігати десерт у холодильнику і діставати безпосередньо перед подачею.

Дуже смакує з чашкою свіжозвареної кави.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: