Понеділок, 8 Липня

Картопля фрі без олії? Думаєте, що цього бути не може? Не дивуйтесь! Адже всі, хто любить картоплю фрі перейшли на цей рецепт. Це хрустка, смачна страва, яка подобається і дорослим, і дітям. Проте, традиційне приготування фрі у фритюрі з великою кількістю олії не є найкориснішим.

Не хвилюйтесь! Сьогодні ми поділимося з вами рецептом картоплі фрі без олії, яка буде не менш хрусткою та смачною, але значно кориснішою. Записуйте рецепти чи зберігайте, вони вам знадобляться, про це повідомляє Дніпро Регіон.

Як приготувати картоплю фрі без олії. Найпростіший рецепт

 Інгредієнти:

Картопля – 4 штуки
Сіль – 1/2 ч.л.
Копчена паприка – 1 ч. л
Часниковий порошок – 1 ч. л
сушена орегано – 1 ч. л
Сушений чебрець – 1/2 ч. л
перець чорний мелений – 1/4 ч. л
перець червоний мелений – 1/8 ч.л.

 Приготування:

1. Неочищену картоплю вимийте і відваріть до готовності в трохи підсоленій воді за 20-25 хвилин. Остудіть і наріжте.

2. Одним шаром викладіть картоплю на застелений пергаментом велике деко. Змішайте всі спеції, посипте картоплю та акуратно перемішайте. Запікайте приблизно 20–25 хвилин при температурі 220 °С, за цей час акуратно переверніть один раз.

Ще один рецепт картоплі фрі без олії

Інгредієнти:

  • 4-5 картоплин
  • 1 столова ложка оливкової олії
  • 1/2 чайної ложки солі
  • 1/4 чайної ложки чорного перцю
  • 1/4 чайної ложки паприки (за бажанням)

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 200°C.
  2. Очистіть картоплю та наріжте її брусочками товщиною близько 1 см.
  3. Промийте картоплю холодною водою, щоб видалити зайвий крохмаль.
  4. Висушіть картоплю паперовими рушниками.
  5. У великій мисці змішайте картоплю з оливковою олією, сіллю, перцем та паприкою (за бажанням).
  6. Викладіть картоплю на деко, застелене пергаментним папером.
  7. Не кладіть картоплю занадто близько один до одного, щоб вона рівномірно пропеклася.
  8. Випікайте картоплю протягом 20-25 хвилин, перевертаючи її один раз на половині шляху.
  9. Випікайте ще 5-10 хвилин, поки картопля не стане золотисто-коричневою та хрусткою.
  10. Подавайте картоплю фрі гарячою з улюбленими соусами.

Поради:

  • Для більш хрусткої скоринки, замочіть картоплю в холодній воді на 30 хвилин перед приготуванням.
  • Ви можете додати інші спеції та трави до смаку, наприклад, часник, орегано, чебрець.
  • Якщо у вас немає оливкової олії, ви можете використовувати будь-яку іншу рослинну олію.
  • Також можна приготувати картоплю фрі без олії у мікрохвильовій печі. Для цього просто викладіть картоплю на тарілку, придатну для мікрохвильової печі, і готуйте на високій потужності протягом 5-7 хвилин, перевертаючи її один раз на половині шляху.

Смачного!

Пам’ятайте:

  • Цей рецепт є лише одним із багатьох можливих.
  • Ви можете експериментувати з різними спеціями та травами, щоб знайти свій улюблений смак.
  • Головне – використовувати свіжі інгредієнти та готувати з любов’ю!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: