Капусняк з пшоном – це традиційна українська страва, яка вирізняється своїм насиченим смаком та ароматом. Він чудово зігріває та живить, тому особливо популярний у холодну пору року. Існує безліч варіантів приготування капусняку, але ми пропонуємо вам класичний рецепт з додаванням пшона. Подробиці розповість Дніпро Регіон.
Як приготувати капусняк з пшоном
Інгредієнти:
- м’якоть свинини – 400 г
- квашена капуста – 500 г
- картопля – 3-4 шт.
- морква – 1 шт.
- цибуля ріпчаста – 2 шт.
- пшоно – 100 г
- олія – 3 ст. л.
- лавровий лист, перець горошком, перець чорний мелений, сіль – до смаку
- вода – 3-3,5 л
- сметана та зелень (кріп, петрушка) – для подачі
Приготування:
- М’ясо промиваємо, нарізаємо середнього розміру шматочками, викладаємо в каструлю і варимо, після закипання води, 20 хвилин. Пінку потрібно зняти.
- Пшоно гарно промиваємо холодною водою і викладаємо до м’яса. Також викладаємо почищені цілі картоплини.
- Нарізану цибулю та натерту на грубій тертці моркву смажимо на олії до напівготовності.
- Квашену капусту за потребою (якщо кисла) промиваємо, відтискаємо і трішки шаткуємо.
- Капусту викладаємо у пательню до овочів і тушкуємо разом близько 10 хвилин.
- Капусту з овочами викладаємо у каструлю, додаємо усі спеції до смаку і готуємо ще 10 хвилин. Якщо любите більш рідку першу страву, влийте ще води. Картоплю, якщо не розварилася, можна розім’яти або нарізати шматочками.
- Знімаємо капусняк з вогню, накриваємо кришкою і даємо настоятися 15 хвилин.
Подаємо капусняк гарячим, додавши у кожну тарілку сметану та посипавши нарізаною зеленню.