Понеділок, 10 Лютого

Капусняк з пшоном – це традиційна українська страва, яка вирізняється своїм насиченим смаком та ароматом. Він чудово зігріває та живить, тому особливо популярний у холодну пору року. Існує безліч варіантів приготування капусняку, але ми пропонуємо вам класичний рецепт з додаванням пшона. Подробиці розповість Дніпро Регіон.

Як приготувати капусняк з пшоном

Інгредієнти:

  • м’якоть свинини – 400 г
  • квашена капуста – 500 г
  • картопля – 3-4 шт.
  • морква – 1 шт.
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • пшоно – 100 г
  • олія – 3 ст. л.
  • лавровий лист, перець горошком, перець чорний мелений, сіль – до смаку
  • вода – 3-3,5 л
  • сметана та зелень (кріп, петрушка) – для подачі

Приготування:

  1. М’ясо промиваємо, нарізаємо середнього розміру шматочками, викладаємо в каструлю і варимо, після закипання води, 20 хвилин. Пінку потрібно зняти.
  2. Пшоно гарно промиваємо холодною водою і викладаємо до м’яса. Також викладаємо почищені цілі картоплини.
  3. Нарізану цибулю та натерту на грубій тертці моркву смажимо на олії до напівготовності.
  4. Квашену капусту за потребою (якщо кисла) промиваємо, відтискаємо і трішки шаткуємо.
  5. Капусту викладаємо у пательню до овочів і тушкуємо разом близько 10 хвилин.
  6. Капусту з овочами викладаємо у каструлю, додаємо усі спеції до смаку і готуємо ще 10 хвилин. Якщо любите більш рідку першу страву, влийте ще води. Картоплю, якщо не розварилася, можна розім’яти або нарізати шматочками.
  7. Знімаємо капусняк з вогню, накриваємо кришкою і даємо настоятися 15 хвилин.

Подаємо капусняк гарячим, додавши у кожну тарілку сметану та посипавши нарізаною зеленню.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

4 6 голоси
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Найстаріші
Найновіше Найбільше голосів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Буду рада вашим думкам, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: