Осінь – це сезон гарбузів та гарячого чаю. Як раз гарна нагода спекти гарбузовий кекс, який готується легко та просто. Завдяки горішкам та журавлині, кекс виходить дуже смачним і за смаком схожий на Різдвяний штолен. Різниця лише в тому, що гарбузовий кекс можна їсти відразу, не потрібно чекати “дозрівання”. Як приготувати гарбузовий кекс з горішками та журавлиною розповість Дніпро Регіон з посиланням на Смачні рецепти.
Інгредієнти:
- 2 яйця
- 100 г цукру
- 200 г натертого гарбуза
- 80 мл рослинної олії
- 180 г борошна
- 1 ч.л. розпушувача
- 0,5 ч.л. соди
- 1 ст.л. меленого кориці
- 1 ч.л. сухого імбиру
- 50-70 г горіхів (волоських або лісових)
- 70 г журавлини (сушеної або свіжої)
- Гарбузове насіння та журавлина для декору
Для крему:
- 200 г крем-сиру
- 25-50 г цукрової пудри
- Цедра 1 лимона
- Сік половини лимона
Приготування:
- В глибокій мисці збиваємо яйця з цукром до утворення пишної пінки. Додаємо натертий гарбуз і олію, все добре перемішуємо.
- Просіюємо борошно з розпушувачем і содою, додаємо спеції (корицю та імбир), перемішуємо до однорідної маси. Не перемішуйте занадто довго, щоб кекс не вийшов важким.
- Вмішуємо в тісто подрібнені горішки та журавлину.
- Виливаємо тісто у форму для випічки та ставимо в попередньо розігріту до 180°C духовку на 30-40 хвилин. Перевіряємо готовність дерев’яною паличкою: якщо вона суха — кекс готовий.
- Виймаємо кекс з форми та даємо охолонути.
- Для крему змішуємо крем-сир з цукровою пудрою, додаємо цедру та сік лимона і добре збиваємо до гладкої консистенції.
- Покриваємо охолоджений кекс кремом, прикрашаємо гарбузовим насінням і журавлиною для красивого вигляду.