Субота, 23 Листопада

Галети – це універсальна французька страва, яку можна приготувати як солодкою, так і солоною. Вони є тонкими коржами з тіста, які можуть бути як хрусткими, так і м’якими. Галети являють собою відкритий пиріг із різними начинками, загорнутий у тісто.

Традиційно галети готуються із простого тіста: борошна, води та іноді невеликої кількості олії чи жиру. Однак сучасні рецепти можуть включати найрізноманітніші інгредієнти – від сиру до фруктів та овочів. «Дніпро Регіон» пропонує приготувати галету з фруктами вдома.

Інгредієнти:

  • борошно 150 г;
  •  вершкове масло 50 г;
  •  цукор 1,5 ст.л;
  •  дрібка солі;
  •  кисломолочний сир 130 г;
  •  жовток 1 шт;
  •  ягоди (можна використовувати вишню, полуницю,малину або смородину);
  •  цукор для ягід за смаком;
  •  крохмаль.

Рецепт приготування:

  1. Поєднуємо охолоджене вершкове масло з борошном, кисломолочним сиром і сіллю. Окремо збиваємо жовток з цукром і додаємо до основної суміші.
  2. Загортаємо тісто у харчову плівку і даємо відпочити в холодильнику 10-15 хвилин.
  3. Ягоди промиваємо, висушуємо, додаємо крохмаль і все перемішуємо.
  4. Тісто викладаємо між двома листами пергаменту і тонко розкатуємо, переміщуємо на деко для запікання. Знімаємо верхній лист пергаменту, викладаємо на тісто ягоди з крохмалем і загортаємо краї, формуючи бортик.
  5. Ставимо у розігріту духовку і випікаємо 30 хвилин при 180°.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: