Галети – це універсальна французька страва, яку можна приготувати як солодкою, так і солоною. Вони є тонкими коржами з тіста, які можуть бути як хрусткими, так і м’якими. Галети являють собою відкритий пиріг із різними начинками, загорнутий у тісто.
Традиційно галети готуються із простого тіста: борошна, води та іноді невеликої кількості олії чи жиру. Однак сучасні рецепти можуть включати найрізноманітніші інгредієнти – від сиру до фруктів та овочів. «Дніпро Регіон» пропонує приготувати галету з фруктами вдома.
Інгредієнти:
- борошно 150 г;
- вершкове масло 50 г;
- цукор 1,5 ст.л;
- дрібка солі;
- кисломолочний сир 130 г;
- жовток 1 шт;
- ягоди (можна використовувати вишню, полуницю,малину або смородину);
- цукор для ягід за смаком;
- крохмаль.
Рецепт приготування:
- Поєднуємо охолоджене вершкове масло з борошном, кисломолочним сиром і сіллю. Окремо збиваємо жовток з цукром і додаємо до основної суміші.
- Загортаємо тісто у харчову плівку і даємо відпочити в холодильнику 10-15 хвилин.
- Ягоди промиваємо, висушуємо, додаємо крохмаль і все перемішуємо.
- Тісто викладаємо між двома листами пергаменту і тонко розкатуємо, переміщуємо на деко для запікання. Знімаємо верхній лист пергаменту, викладаємо на тісто ягоди з крохмалем і загортаємо краї, формуючи бортик.
- Ставимо у розігріту духовку і випікаємо 30 хвилин при 180°.