Середа, 23 Квітня

Дочекавшись урожаю свіжої зелені, господаркам доводиться вирішувати ще одне питання – зберігання її в холодильнику.

Часто це виглядає так: полиця в холодильнику завалена пакетиками, в яких зберігаються часто мокра після миття, а то й зовсім у піску пір’я цибулі, гілки кропу, петрушки та інше.

«Дніпро Регіон» розкаже, як зберегти свіжість зелені у холодильнику.

1. Вологість

Для зберігання петрушки, кропу, зеленої цибулі та іншої рослинності допускається вологість повітря в районі 90-95% і температура близько нуля.
Краще розмістити кожен вид окрему тару (контейнер), поклавши на дно кубики льоду.

Можна укласти в скляний посуд або в емальовану каструлю, накривши кришками.

Можна скласти в поліетиленові пакети, але їх доведеться герметично зав’язати. Так у холодильнику зберігають лише суху зелень.

2. Охолодження

Важливо якнайшвидше після збирання врожаю забрати зелень у прохолодне місце.

Так можна зберегти всі соки та якість продукту. У разі пучки можуть пролежати до 20 днів.

Петрушку, кріп, кінзу, зелену цибулю, стрілки часнику – усі ці продукти можна заморозити на зиму.

Попередньо зелень промивають, сушать, нарізають і укладають у пластикові контейнери.

У такому вигляді її дуже зручно додавати у фарш, супи, салати, інші напівфабрикати та кулінарні вироби.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голоси
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Найстаріші
Найновіше Найбільше голосів
Зворотній зв'язок в режимі реального часу
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Буду рада вашим думкам, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: