Господині вже давно практикують такий спосіб зберігання ягід, як заморожування. На відміну від варіння він дозволяє зберегти максимальну кількість вітамінів та поживних елементів.
«Дніпро Регіон» розкаже, за якої температури можна зберігати заготівлі.
Найкраще готувати з ягід пюре. Можна із цукром, можна без. Але відомо одне – смак розмороженого ягідного пюре зовсім не ий. Тепер розберемося із температурою.
Чим вона вища, тим коротший термін зберігання ягід та фруктів. Ось основні діапазони із термінами зберігання.
Від 0 до мінус 8 градусів
Спосіб правильно називати не заморожування, а охолодження. Дозволяє зберегти максимальну кількість вітамінів та корисних елементів. Але зберігається за таких умов продукція трохи більше 3 місяців.
Від мінус 10 до мінус 18 градусів
Це середній діапазон. У таких умовах можна зберігати фрукти та ягоди терміном до півроку. Ідеальний для запасів малини та полуниці.
Можна зберегти м’якоть ніжних ягід.
Від мінус 18 до мінус 23 градусів
Вона ж швидка заморозка. За таких умов можна тримати запаси до 9 місяців. Температура вважається екстремальною для продуктів і може призвести до деформації стінок фруктів і ягід через кристалики льоду, що утворилися.
Крім того, перед тим, як помістити запаси на зберігання в морозилку, варто поцікавитися, що з цього приводу рекомендує виробник побутової техніки.
Найчастіше в інструкції вказано всю необхідну інформацію.