fbpx

Глобальний тренд харчопрому: 2021 рік стане роком штучної риби

Глобальний тренд харчопрому: 2021 рік стане роком штучної риби

У 2021 році індустрія рослинних аналогів продукції тваринництва буде набирати обертів. Так, американський бренд Good Catch вирішив вийти на український ринок з рибними котлетами на рослинній основі, повідомляє Дніпро Регіон.

Минулого року курка на рослинній основі пережила бум популярності: Daring Foods випустила свої рослинні «курячі нагетси», а SIMULATE Foods – веганські нагетси Nuggs 2.0. До речі, це продукти не лише для веганів, а для більш широкої аудиторії – наприклад, для тих, хто планує менше вживати холестерин.

2021 рік буде роком штучної риби та веганських рибних продуктів. Good Catch і Sophie’s Kitchen вже запустили виробництво «тунця» без риби.

Рослинна риба — це корисна і смачна альтернатива. Вона забезпечує необхідну кількість білка, вона насичена Омега-3, а також відзначається відсутністю неприємного запаху, антибіотиків і мікропластику, які дуже часто трапляються у звичайній рибі. Крім того, це зменшує кількість екологічних проблем, що виникають через надмірний вилов риби.

В Україні індустрія рослинних аналогів тваринницької продукції дещо відстає. Наразі ми освоюємо тільки перший етап — виробництво рослинного фаршу та котлет. З упевненістю можна сказати, що рослинна риба нам поки «загрожує» тільки в форматі імпорту.

Також ми розповідали, що в Україні розробили нове унікальне меню для шкільних їдалень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голос
Рейтинг статті
Підписатися
Сповістити про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x
()
x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: