Вже зовсім близько, 31 жовтня, відбудеться наймоторошніше свято осені — Геловін. І навіть якщо ви не плануєте вечірку поза домом, атмосферу магії легко створити власноруч. Дніпро Регіон підготував тематичні рецепти: сирні “Мітли відьми”, “Сосиски-мумії” у тісті філо, солодке печиво “Криваві мізки” та кумедні “Зуби вампіра” з яблук і маршмеллоу. Вони виглядають ефектно, готуються швидко й точно сподобаються всім гостям.
А щоб вечір став по-справжньому незабутнім — прикрасіть дім гарбузами та свічками, влаштуйте кіноніч із фільмами жахів або квест “Знайди скарб відьми”, підготуйте костюми й створіть власну “моторошну фотозону”. Також рекомендуємо звернути увагу на підбірку – книги, які варто прочитати до містичного свята. Такий домашній Геловін подарує не менше емоцій, ніж будь-яка вечірка!
Мітла відьми
Інгредієнти:
- печиво «Соломка солона» — 5–6 уп.;
- сир «Сулугуні» — 70 г;
- зелена цибуля — 3 стебла.
Мітла відьми
Приготування:
Розрізати кожну паличку сиру вздовж на 3 рівні частини. На одній зі сторін створити тонкі й довгі волокна, а на іншу надіти соломку. На готових «мітлах» зробити прикраси із зеленої цибулі, обмотавши стебло навколо і зав’язавши.
Сосиски-мумії у тісті філо
Інгредієнти:
- сосиски — 8 шт.;
- тісто філо — 2 листи;
- яйце — 1 шт.;
- сир твердий — 30 г.
Сосиски-мумії у тісті філо
Приготування:
Два листи тіста філо, яке складається з води, оливкової олії та муки, розділити на рівні частини. Посипати їх дрібно натертим сиром і кожну скласти. У хаотичному порядку загорнути в тісто сосиски і змастити їх збитим яйцем. Викласти на пергамент і випікати протягом 20 хвилин при температурі 170 градусів. При подачі до столу намалювати «мумії» очі за допомогою кетчупу або гірчиці.
Печиво «Криваві мізки»
Інгредієнти:
- печиво;
- волоські горіхи;
- білий шоколад;
- ягідний сироп.
Печиво «Криваві мізки»
Приготування:
Розтопити білий шоколад і за допомогою пінцета або спеціальних щипців опустити половинки або четвертинки горіхів у шоколадну масу, потім викласти їх на печиво. Витримати ласощі на холоді до повного застигання. Потім полити печиво ягідним сиропом.
«Зуби вампіра» з яблук і арахісової пасти
Інгредієнти:
- яблуко — 2 шт.;
- маршмеллоу — 12 шт.;
- паста арахісова — 6 ч. л.
«Зуби вампіра» з яблук і арахісової пасти
Приготування:
Цукерки розрізати навпіл, сформувавши «зуби». З яблук вирізати сегменти, сформувавши «губи». Змастити арахісовою пастою і викласти всередину цукерки. Оригінальний десерт на Геловін готовий!
ФОТО: https://blog.eva.ua/.


