Гарбузовий мед – це справжній бальзам для вашої печінки. Приймати гарбузовий мед рекомендується при ожирінні, хворобах нирок та сечового міхура. Він ще покращує травлення і має проносну дію. Гарбуз – це справжня скринька мінеральних сполук. Вона містить у великій кількості кальцій, калій, фосфор, залізо та мідь, фтор та цинк. У гарбузовому м’якуші дуже багато каротину, вітаміну C та вітамінів групи B. Як зробити гарбузовий мед в домашніх умовах розповість «Дніпро Регіон».
У народній медицині дуже широко використовувати насіння і м’якуш подав гарбуза. Мед із гарбуза – це справжній бальзам для вашої печінки. Крім того, що він покращує травлення і виводить шлаки з організму, він також полегшує стан хворих, які страждають на запалення товстого кишечника. Рекомендується для дитячого та дієтичного лікування при ожирінні зниження функції жовчного міхура, набряках, спричинених серцево-судинними захворюваннями, хворобами нирок та сечового міхура. Також приготувати та зробити гарбузовий мед. Все дуже просто.
Складові:
- гарбуз;
- цукор.
Як зробити гарбузовий мед:
- Щоб зробити гарбузовий мед, потрібно взяти гарбуз, зрізати з нього верхівку і викинути всі начинку. Потім потрібно насипати в гарбуз цукру до країв, накрити зрізаною раніше верхівкою та поставити в миску.
- Гарбуз повинен стояти в мисці, поки скоринка не стане м’якою. Після цього весь вміст гарбуза злийте в банку, це і буде гарбузовий мед.
- Зберігати його потрібно в холодильнику. Гарбузовий мед можна пити в будь-якій кількості та у будь-який час.