Середа, 27 Листопада

Гарбузові кексі – смачна та здорова альтернатива традиційним десертам. Готуються легко та швидко. «Дніпро Регіон» пропонує приготувати гарбузові кекси за рецептом відомого кухаря Євгена Клопотенко.

Інгредієнти:

  • 150 г гарбуза;
  • 2 шт. яйця;
  • 80-100 г цукру;
  • 100 г борошна;
  • 0,5 ч. л. розпушувача (не амонійного);
  • 0,5 ч. л. молотої кориці;
  • 3 ст. л. соняшникової олії;
  • 1 дрібка солі.

Гарбузові кекси – покроковий рецепт:

  1. Розігрійте духовку до 180 градусів. У невеликій мисці змішайте цукор (80-100 г), 2 яйця, 1 дрібку солі та 0,5 ч. л. меленої кориці. Перемішайте віничком до отримання однорідної консистенції.
  2. Всипте 100 г борошна і 0, 5 ч. л. розпушувача і знову добре перемішайте суміш.
  3. Додайте 3 ст. л. соняшникової олії та вкотре все ретельно перемішайте. За консистенцією тісто має нагадувати густу сметану.
  4. Гарбуз очистьте і відріжте 150 г. Тут доречним буде солодкий сорт, тому попередньо скуштуйте його. Натріть на дрібну тертку.
  5. Додайте тертий гарбуз до тіста і гарненько перемішайте, щоб він рівномірно розподілився по всій масі.
  6. Силіконову або металеву форму для кексів поставте на деко. У кожну комірку вкладіть паперовий кошик для кексів. Заповніть форми на 2/3 висоти. Відправляйте у розігріту духовку приблизно на 35 хвилин. Готові смаколики викладіть на дошку чи тарілку, за бажанням посипте цукровою пудрою. Це особливо доречно, якщо гарбуз таки був не надто солодкий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: