Нам, українцям, неймовірно пощастило, що на нашій землі ростуть такі красені гарбузи! Коли осінні дні похмурі і холодні, гарбуз на столі додає сонця та тепла, а ще – вітамінів. А гарбуз запечений в духовці з м’ясом, це корисно та просто, повідомляє «Дніпро Регіон» з посиланням на канал крамниці “Ювілейний”.
Інгредієнти:
- Гарбуз 2 кг
- Яловичина 500 г
- Перець болгарський 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Цибуля 1 шт.
- Картопля 3 шт
- Сухий часник 1/2 ч.л
- Перець чорний 1/2 ч.л
- Приправа універсальна 1 ч.л
- Сіль
- Олія
- Кріп
Приготування:
- М’ясо нарізаємо шматочками і підсмажуємо.
- Додаємо нарізану напівкільцями цибулю та перець.
- Кубиками нарізану моркву та помідори.
- Картоплю ріжемо більшими кубиками. Додаємо до мʼяса.
- Посипаємо спеціями, перемішуємо.
- Обсмажуємо на сковорідці 10-15 хв, періодично помішуючи. Майже до готовності картоплі.
- Беремо гарбуз, миємо його і зрізаємо верхівку з хвостиком. Видаляємо нутрощі гарбуза разом з насінням і м’якоттю.
- Наповнюємо гарбуз м’ясом з овочами. Накриваємо гарбуз верхівкою.
- Кладемо гарбуз у глибоку форму для запікання. Вливаємо 100-150 мл води у форму.
- Відправляємо гарбуз, фарширований м’ясом і картоплею, в розігріту до 180 градусів духовку.
- Запікати 60 хв. У процесі запікання можна прикрити гарбуз зверху фольгою. Готовий гарбуз дати трохи охолонути, посипати зеленою.
Смачного!