Домашній хрін, через його нестачу – торік навіть почали промислово вирощувати, повідомляє Дніпро Регіон.
Він обов’язковий елемент великоднього кошика. Сало з хріном, запечене м’ясо теж з ним. Хрін до борщу. Хрін з буряком чи в чистому вигляді. Це те, до чого ми звикли. І уявіть, що хрін зникає з нашого столу.
Хрін великоплідний занесли до Червоної книги. У списку рослин, що під охороною – хрін великоплідний з’явився вперше.
Професор Сергій Мосякін каже: поширення червонокнижного хрону в Україні – локальне. Росте лише в притоках Тиси та Латориці, на Закарпатті, та в заплавах Дунаю – на Одещині. І його ареал – швидко скорочується.
Парадокс, але звичний для нас хрін, на відміну від червонокнижного – виявляється – нам фактично чужинець. Його вивели селекціонери. Хоча виробники вже жаліються, що одомашненого хрону в Україні теж бракує.
Раніше ми писали Гвалтував 13-річну пасербицю: на Дніпропетровщині судитимуть татуся-педофіла