П’ятниця, 22 Листопада

19 серпня православні відзначають Яблучний Спас. В святковий кошик покладуть яблука, випічку з яблукати, овочі. «Дніпро Регіон» пропонує приготувати швидку та легку шарлотку, яка займе у вас приблизно годину.

Складові:

  • Пшеничне борошно 200 г
  • Цукор 200 г
  • яйця 4 шт.
  • Яблука 3 шт.
  • Розпушувач 1 чайн.л.

Приготування:

  1. Яйця збийте міксером до появи легкої піни. Потім поступово невеликими порціями всипте цукор і збивайте до отримання пишної маси протягом 3-5 хвилин. Щоб перевірити, як збили яйця, проведіть лопаткою лінію по масі. Якщо слід тримається 1-2 секунди, яйця збиті до потрібної консистенції. Якщо слід миттєво зникає, слід продовжити збивання. При цьому важливо не перезбити яйця – на поверхні мають бути дрібні бульбашки.
  2. Борошно просійте з розпушувачем в окрему миску. Борошно потрібно просівати обов’язково – так воно насичується киснем, а тісто набуває легкості. Якщо є час, то краще навіть просіяти борошно двічі.
  3. Продовжуючи збивати яйця тепер вже на низьких обертах, частинами додайте в тісто просіяне борошно. Борошно може знадобитися менше чи більше. Якщо збивати на високих оборотах, то тісто може сильно осісти і втратити легкість, адже чим довше збиваються яйця, тим щільніше вони стають, а з маси йде кисень. Можна скористатися і лопаткою, але міксер все ж таки змішає тісто якісніше і рівномірніше.
  4. Тісто має вийти як густа сметана. Але при цьому в ньому повинні залишитися бульбашки повітря, хоч і не такої кількості, як до додавання борошна.
  5. Яблука вимийте, видаліть серцевину і наріжте середніми шматочками (за потреби очистіть від шкірки).
  6. Висипте в тісто підготовлені яблука і обережно перемішайте все лопаткою.
  7. Форму (20-22 см) застелите пергаментом і змастіть дно (але не стінки!) вершковим маслом. Викладіть у форму тісто та розрівняйте. За бажання зверху рівномірно присипте тісто тонким шаром цукру. Випікайте шарлотку в попередньо розігрітій до 180 ° С духовці близько 40-50 хвилин. Перші 25 хвилин дверцята духовки не відчиняйте, інакше пиріг осяде. Готовність перевіряйте дерев’яною шпажкою – вона має виходити сухою.
  8. Готову шарлотку вийміть з форми, злегка остудіть і подайте до столу, нарізавши на порційні шматочки.

Порада. Яблука можна брати одного сорту або різних. Головне, щоб вони самі по собі були смачні, запашні та соковиті. Яйця беріть великі добірні. Якщо яйця дрібні, краще візьміть на 1 більше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: