П’ятниця, 28 Червня

У багатьох господарів на початок літа залишається стара картопля з паростками, яку не поспішають викидати аж до нового урожаю. Про це повідомляє Дніпро Регіон з посиланням на ТСН.

Напевно, картопля – це найулюбленіший овоч для всіх українців. Адже з неї можна приготувати стільки смачнючих страв. Наприкінці весни у багатьох господарів залишається стара картопля, яку використовують для приготування страв, допоки не буде нового урожаю. Та чи можна вживати пророслу стару картоплю, чи не шкодитиме вона здоров’ю? На це запитання лікарі дають однозначну відповідь.

Чи можна вживати картоплю, яка проросла

Під час тривалого зберігання, як зазначають експерти, картопля виділяє токсичну речовину – соланін. Яка може стати причиною отруєння із такими симптомами: головний біль, нудота, блювота й інші шлунково-кишкові розлади. А якщо на картоплі вже з’явилися паростки, медики взагалі не рекомендують її вживати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

3 2 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: