Субота, 4 Травня

Більшість людей не обходиться без цибулі на кухні. Вона займає особливе місце серед овочів. Для приготування різних страв ми використовуємо її майже завжди. Користь цибулі для організму нічим не замінна, це універсальний продукт. Вона має протизапальну, антиоксидантну дію, зміцнює капіляри, підвищує імунітет. Чому цибуля така корисна для організму розповість Дніпро Регіон.

Список найбільш важливих речовин, що містить цибуля:

Кверцетин. Речовина з сімейства флавоноїдів, що має сильні антиоксидантні властивості і протизапальну дію.

Антоціани. Підгрупа флавоноїдів (антиоксиданти), які надають деяким видам цибулі фіолетовий або червоний колір. Чим більше флавіноїдів, тим яскравіший і темніший колір цибулини. Тому звичайна у нас жовта цибуля хороша, але фіолетова – ліпша.

Сполуки органічної сірки, наприклад, алліцин. Це він додає їй різкий запах і смак, має антибактеріальну та антигрибкову дію.

Фруктани – полімери фруктози, які не перетравлюються нашими ферментами і стають живильним середовищем для корисної мікрофлори кишківника (особливо біфідобактеріїй і лактобактерій).

Сапоніни – рослинні глікозиди. Вони мають протизакрепні властивості та знижують холестерин.

Ці речовини роблять її дуже корисним овочем. Цибуля – один із засобів профілактики багатьох хвороб. Часто її використовують для полегшення болю в горлі, під час застуди. Окрім цього, цибуля допоможе знизити рівень холестерину в крові та запобігає атеросклерозу.

Вона підвищує апетит, сприяє виробленню травних соків і жовчі, стимулює роботу кишківника. Але слід пам’ятати, що в сирому вигляді її не рекомендується вживати людям з хворобами ШКТ (гастрит, виразка шлунку), бо це може викликати подразнення слизової.

Побічним ефектом вживання цибулі є неприємний запах шкіри і дихання, однак у разі помірної кількості це не повинно бути великою проблемою, а користь для здоров’я досить відчутна.

Таким чином цибуля має протизапальну, антиоксидантну дію, зміцнює капіляри, підвищує імунітет. Завдяки своїм неоціненним лікувальним властивостям це чудовий інгредієнт для багатьох страв.

Якщо з’їдати на день одну цибулину середніх розмірів в будь-якому вигляді (сирому або приготованому) це позитивно вплине на ваш організм.

Також ми розповідали, що їсти на сніданок: поради від дієтологів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: