Неділя, 19 Травня

Булгур для деяких господарок є новим видом крупи, хоч це й не так. Його виготовляють з дробленого зерна пшениці, який обробляють особливим чином. У чому особливості виробництва, для яких страв використовувати булгур, і кому не можна його їсти, розповість Дніпро Регіон.

Виробництво булгуру

Цей процес складається з кількох етапів:

  • обробка гарячою парою;
  • просушування та очищення від висівок;
  • помел до потрібного розміру та упаковка.

Технологія виробництва не змінює складу пшеничних зерен та зберігає всі корисні речовини. Але також вона додає смакові якості та особливості приготування.

В якому вигляді використовувати булгур для різних страв

Дрібний помел чудово підійде для начинки випічки або фаршированого м’яса.

Середній помел ідеальний для перших страв та салатів.

Великий помел створений для приготування плову, каш та інших гарнірів.

Булгур по-турецькі (фото з сайту recept.ua)

Особливості приготування та вживання булгуру

Цю крупу не потрібно промивати, оскільки вона завжди виходить розсипчастою через особливу обробку зерна.

Булгур перед приготуванням можна злегка обсмажити з мінімальною кількістю олії для отримання особливого “горіхового” смаку та аромату.

Крупа виготовляється із пшеничних зерен. Тому з булгуром слід бути обережними тим, хто страждає на непереносимість глютена або дотримується антиглютенової дієти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: