Субота, 4 Травня

Жительки Підгородного, що на Дніпропетровщині, щодня готують сотні порцій сухих борщів та супів для наших військовослужбовців, повідомляє «Дніпро Регіон» з посиланням на сторінку у фейсбук Підгородненської територіальної громади.

Готувати сухі борщі та супи почали 7 квітня, розповіла ініціаторка Світлана Криворучко, коли її дядько пішов до лав Збройних сил України.

До ініціативи Світлани долучилися жителі міста. Почали шукати сушарки та готувати. Жінка каже: люди також привозять продукти та передають гроші для закупівель.

Жінки працюють від самого ранку. Нарізають овочі, потім їх висушують. Повністю овочі висихають за чотирнадцять годин. М’ясо перед висушуванням варять, буряк, моркву, цибулю — обсмажують. Капусту кладуть сирою. Сушені продукти розкладають в пакетики, фасують по одній порції.

Готовий пакет сухого борщу «Підгородненський», так його назвали господині, важить сто грамів, зберігати його можна місяцями, він не псується. Такий пакетик висипається в тарілку або кухоль, заливається окропом, накривається, настоятися має хвилин десять. Потому борщ готовий.

Більш детальніше можна переглянути у сюжеті 11 каналу.

0 0 голосів
Рейтинг статті

Раніше ми писали:

Дивіться ще

Підписатися
Сповістити про

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
wpDiscuz
0
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: